Tgrt Haber

İsrail Gazze sınırındaki yasadışı yahudi yerleşimlerini tahliye etmeye başladı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
08 Ekim 2023 11:19 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 11:56
İsrail Gazze sınırındaki yasadışı yahudi yerleşimlerini tahliye etmeye başladı
israil,Gazze,Filistin,yahudi,netanyahu

İsrail-Gazze hattında dün sabah tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen 5 binden fazla roketle hedef alındı. İsrail medyası, saldırıda en az 300 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının 1000'i geçtiğini bildirdi. Ölenlerin arasında İsrailli üst düzey askerlerin de olduğu belirtildi. Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlattı. Öte yandan, İsrail Gazze Şeridi sınırındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsraillileri tahliye etmeye başladı.

İsrail-Gazze hattında dün sabah tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen 5 binden fazla roketle hedef alındı. İsrail medyası, saldırıda en az 300 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının 1000'i geçtiğini bildirdi. Saldırı gerçekleştirenlerin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları olduğu bildirildi. Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlattı. Gazze, İsrail'in saldırılarında 232 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzaladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail'in Hamas'ın gizlendiği yerlere ulaşacağını ve Gazze halkına buyerleri terk etmeleri gerektiğini söyledi. Gazze'ye sağlanan elektriğin kesildiği, yakıt ve mal girişinin yasaklandığı kaydedildi. Netanyahu'yu telefonla arayan Joe Biden, ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını ve Tel Aviv'in kendinisavunma hakkını desteklediğini ifade etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise bugün acil bir toplantı düzenleyecek.

İSRAİL SINIRDA TAHLİYEYE BAŞLADI

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin sınırındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsraillileri tahliye etmeye başladı. Kanal 12 televizyonunun haberinde, sirenlerin sürekli çalması ve Filistinli gruplarla çatışmaların devam etmesi nedeniyle sınırda yaşayan yerleşimci İsraillilerintahliyesine başlandığı belirtildi. Bu kişilerin, askeri operasyonlar bitene kadar otellerde veya uzak bölgelerdeki ailelerin yanında misafir edileceği aktarıldı.

"KAZANACAĞIZ AMA BEDELİ ÇOK AĞIR"

Hamas'ın İsrail bölgelerini "işgal ettiğini" savunan Netanyahu, şöyle devam etti: "Bu savaşı kazanacağız ama bedeli çok ağır. Bu hepimiz için zor bir gün. İsrail ordusu derhal Hamas'ın becerisini yok etmek için tüm gücünü kullanacak. Onları yıkım noktasına getireceğiz. İsrail'e ve vatandaşlarına yaşattıkları bu kara günün intikamını alacağız."

İsrail ordusunun Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim bölgelerindeki silahlı unsurları temizlediğini aktaran Netanyahu, bu bölgede "yerleşimden yerleşime evden eve ilerlediklerini" dile getirdi. Netanyahu, dünya liderleriyle İsrail'in bu harekatta hareket özgürlüğünü görüştüğünü söyleyerek, "bu savaşın vakit alacağını, zor olacağını ve kendilerini zorlu günlerin beklediğini ancak savaşı kazanacaklarını" sözlerine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...