Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 07:23 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 07:28

İsrail Kudüs’te kurban kesmeye izin vermedi!

İşgalci İsrail Kurban Bayramı’nı Filistinlilere zehir ediyor. Kudüs’te kurban kesmeyi yasaklayan İsrail yönetimi bu konuda ısrar edenleri ise hapse atarak ‘terör suçlusu’ olarak muamele ediyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
İsrail Kudüs’te kurban kesmeye izin vermedi!
israil,kudüs

Yılmaz Bilgen

İsrail işgal yönetimi, Müslümanların ilk kıblesi, kutsal şehir Kudüs’te kurban kesimine izin vermiyor. Kudüslü Muhammed Ramazan Misk, işgalcilerin Kurban Bayramı’nı Filistinli Müslümanlara zehretmek adına bütün güçlerini seferber ettiğini söyledi.

KUDÜS’TE KURBAN KESİMİ YASAKLANDI

Bayram namazını tam anlamı ile İsrail ordusunun kuşatması altında kıldıklarını aktaran Misk “İsrail, burada İslam’a dair kültürel, fiziki ve manevi ne varsa silmeye çalışıyor. Bayram sevincimizi sabote ediyor. Oysa Kudüs’te bayram çok başka olur. Burada hem Osmanlı hem de yerel adetlar yüzlerce senedir yaşatılıyor. Normalde namaz sonrası Kurban ibadetini eda etmemiz gerekiyor. Ancak İsrail hem ibadetimizi hem de bayram coşkumuzu engellemek için her yolu deniyor. Kudüs’te kurban kesmeyi yasakladılar. Bu konuda ısrar edenleri hapse atıyorlar. Terör suçlusu gibi muamele ediyorlar’ dedi.

“MESCİD’E ULAŞMAK İÇİN ADETA SAVAŞIYORUZ”

Bayramdan birkaç hafta önce Müslüman tüccarlara ağır baskılar başladığını aktaran Misk, konuşmasına şöyle devam etti:

Yeni vergiler getirdiler ve esnafımız acımasız cezalara maruz kaldı. Kudüs çevresinden gelen Müslümanlara kontrol noktalarında eziyet ediyorlar, alışveriş yapmasınlar diye. Bayram sabahı ise Mescid-i Aksa’ya giden bütün yollar kapatılıyor. Mescid’e ulaşmak için adeta savaşıyoruz. Siyonistler, çocukların sevincinden, büyüklerin birbirini ziyaretinden ve kucaklaşmasından korkuyor. Bizim mutlu olmamız onlar için kabus. Hiçbirimiz mücadeleden ve Müslümanların kıblesini savunmaktan geri durmayacağız. Direnişin her anı bize bayram. Siyonistler İslam ümmetinin ilk düşmanları... Dünyanın en gelişmiş silahlarına karşı bir taş atmak bayram sevinci ile aynı duyguyu yaşatıyor. Kudüs’ten İslam’ın ve Osmanlının izlerini silmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu minvalde bütün Müslümanların, özellikle de Türkiye lideri Erdoğan ve kadirşinas Türk halkının bayramını kutlarız.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...