Tgrt Haber

İsrail, Şam'ı füzeyle vurdu tüm uçuşlar durdu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
12 Haziran 2022 10:00 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 10:15
İsrail, Şam'ı füzeyle vurdu tüm uçuşlar durdu
Şam Havalimanı

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlediği hava saldırısından dolayı uçuşların durduğu iddia edildi. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlediği hava saldırısından dolayı uçuşların durduğunu iddia etti. Örgüt, İsrail’in havalimanında İran destekli milislere ait 3 silah deposunu vurduğunu ve saldırı sırasında kuzey pisti ile kontrol kulesinin zarar gördüğünü açıklamıştı. Suriye hükümeti, faal durumdaki tek pisti ağır hasar alan havalimanında onarım çalışmalarının başladığını açıkladı.

SEFERLER HALEP’E YÖNLENDİRİLDİ 

Suriye basınından gele haberlere göre söz konusu olayda bir kişinin yaralandı. Havalimanının güney pisti, daha önce düzenlenen bir saldırıdan ötürü bir yıldır kullanılamıyor. Bu arada Suriyeli özel havayolu şirketi Cham Wings, olay sonrası tüm seferlerin Halep’e yönlendirildiğini, yolculara iki şehir arasında ücretsiz otobüs hizmeti verileceğini açıkladı.

 

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...