Tgrt Haber
15 Nisan 2024 21:27 - Güncelleme : 15 Nisan 2024 22:31

İsrail Savaş Kabinesi'nden karar çıktı: Saldırıya cevap vereceğiz 

İsrail Savaş Kabinesi, İran tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından yeniden toplanarak, İran'a karşı yapılacak olan misilleme planlarını görüştü. İsrail medyası, Savaş Kabinesi'nin İran'ın eylemlerine karşılık verme kararı aldı. İsrail'in Genelkurmay Başkanı Halevi, "İsrail topraklarına yapılan bu yoğun füze ve İHA saldırılarına bir karşılık vereceğiz" diye konuştu.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İHA, AA

İsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın düzenlediği saldırıda hedef olan Nevatim Hava Üssü'nde konuştu. Halevi, İran'ın saldırısının ardından misilleme yapılacağını ifade ederek, "İran, İsrail devletinin stratejik kabiliyetlerine zarar vermek istedi. Bu daha önce olmamış bir şey" şeklinde konuştu.

İran’ın fırlattığı füze ve İHA’ları etkisiz hale getirmek için "Demir Kalkan" operasyonunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Halevi, söz konusu saldırıya bu sayede hazırlıklı olduklarını belirtti. 

İsrail Savaş Kabinesi'nden karar çıktı: Saldırıya cevap vereceğiz  - 1. Resim

ABD'NİN YANIMIZDA OLMASINDAN MUTLULUK DUYARIZ"

Halevi, "Geçtiğimiz pazartesi günü neyin organize edildiğini gördük ve İsrail devletinin çok güçlü olduğunu ve tek başına bununla nasıl başa çıkacağını bildiğini düşünüyoruz, ancak bu kadar çok sayıda ve bu kadar uzaktaki bir tehdit söz konusu olduğunda, ABD'nin yanımızda olmasından her zaman mutluluk duyarız" dedi.

İran’a nasıl bir karşılık verilmesi gerektiğini konuştuklarını aktaran Halevi, "İsrail devleti topraklarına bu kadar çok füze ve İHA fırlatılmasına bir cevap vereceğiz" dedi. 

İsrail Savaş Kabinesi'nden karar çıktı: Saldırıya cevap vereceğiz  - 2. Resim

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA 

İsrail'in İran'a misilleme saldırısı yapma karşılığı almasının ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. 

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "İsrail'in İran'a vereceği cevaba ilişkin karar alma sürecine dahil değiliz. İsrail hükümeti cevap verip vermeyeceğine ve nasıl karşılık vereceğine kendisi karar verecek." diyerek kendini yaşananların dışında tuttu. 

NE OLMUŞTU? 

1 Nisan tarihinde İsrail, Şam'da bulunan İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı iki general dahil yedi kişi hayatını kaybetti. 

İran, bu saldırıyı kendi topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek misilleme yapacaklarını açıkladı. 

İsrail ise, İran'ın olası saldırılarına karşı cevap vereceğini duyurdu.

13 Nisan'da İran, İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırıda yüzlerce kamikaze drone, balistik füze ve seyir füzesi kullanıldı. İran, bazı askeri hedeflerin başarıyla vurulduğunu belirtti.

Öte yandan İsrail, saldırıların büyük bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini, ancak güneydeki bir askeri üssün füze isabet aldığını ifade etti.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...