Tgrt Haber
18 Mart 2015 01:04

İsrail'de sol koalisyona göre Netanyahu kaybediyor

İşçi Partisi lideri Herzog liderliğindeki Siyonist Birlik seçim çıkış anketleri sonrası Netanyahu'un 'sağ bloğunun' çöktüğü iddia edildi.

İsrail'de sol koalisyona göre Netanyahu kaybediyor
israil, İşçi Partisi, netanyahu,

Netanyahu, seçim çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından Facebook hesabından yayımladığı mesajda, "galibiyetini" ilan ederek, "Tüm ihtimallere rağmen, Likud büyük bir zafer kazanmıştır" dedi. Bu arada İsrail medyasında yer alan haberlerde, Netanyahu'nun seçim çıkış anketlerinin ardından HaBayit HaYehudi Partisi lideri sağcı Naftali Bennett ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. İsrail medyasına göre, Netanyahu'yu elde ettiği sonuçlardan dolayı kutlayan Bennett, koalisyon kurma çalışmalarına başlama konusunda anlaşmaya vardı.

"NETANYAHU İLE BİRLİK OLMAYIN"
Meretz lideri liberal-solcu Zehava Gal-On ise yaptığı açıklamada, "Siyonist Birlik" lideri İzak Herzog'u tebrik ederek, koalisyon hükümetine başkanlık etmesini temenni ettiğini belirtti. Gal-On ayrıca Herzog'a "Netanyahu ile birlik hükümeti kurmaması" çağrısında bulundu. Öte yandan, Şas Partisi lideri Arye Deri, Netanyahu ve Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Deri'nin Netanyahu ile yarın bir araya gelme kararı aldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...