Tgrt Haber

İsrail'den Hizbullah komutanına Lübnan'da suikast

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Jerusalem Post
12 Şubat 2024 15:42 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 15:43
İsrail'den Hizbullah komutanına Lübnan'da suikast
israil,lübnan,

İsrail, Lübnan'ın güneyinde bulunan sınır bölgesindeki bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanının hedef alındığı bildirildi. 

İsrail ordusu, insansız hava aracı (İHA) ile Lübnan'ın Benabtiye vilayetinde bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken hedefin üst düzey bir Hizbullah komutanı olduğu ortaya çıktı. İsrail ordusu, açıklama yaparak saldırıyı düzenlediklerini bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Bint el-Cibeyl ilçesine bağlı Marun el-Ras bölgesinde Hizbullah mensuplarının tespit edildiği bir aracın İHA ile vurulduğu belirtildi. Ayrıca, Hizbullah’a ait El Adaysa, El Hiyam ve Teyr el-Harfa beldelerinin de savaş uçakları ile hedef alındığı kaydedildi.

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi bu gelişmeyi ''Üst düzey Hizbullah yetkilisi hava saldırısında hedef alındı'' başlığıyla okurlarına duyurdu.

Suudi Al Hadith ağı ve Arapça yayın yapan Sky News'e göre saldırının hedefi, Hizbullah'ın üst düzey üyelerinden ve Maroun al-Ras bölgesinden sorumlu Muhammed Alaviya idi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DAKİ SUİKASTLERİ

İsrail ordusu, son olarak 10 Şubat'ta başkent Beyrut'un güneyinde sınır bölgesinden 70 kilometre uzaklıkta bir araca hava saldırısı düzenlemişti.

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda, 188 Hizbullah mensubu, 8 Emel Hareketi üyesi, 31 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnanlı güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrailli asker öldürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Jerusalem Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...