Tgrt Haber
18 Nisan 2024 08:17 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 08:40

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir yine katliam istedi: Çok kalabalık, idam edelim!

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerindeki yoğunluğu azaltılması için Filistinli esirlerin idam edilmesini önerdi.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir yine katliam istedi: Çok kalabalık, idam edelim!

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de eşi benzeri görülmemiş katliamlarla "soykırım" girişimi yürütürken işgalci ülkenin siyasetçileri de söylemleriyle dehşet saçmaya devam ediyor. Aşırı sağcı parti Yahudi Gücü'nün ırkçı lideri olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, son açıklamasıyla yeni bir skandal talepte bulundu.

TUTUKLULARA TERÖRİST DEDİ

Ben-Gvir, hükümetin, Filistinli esirler için 936 ek gözaltı yeri inşa etmesine izin veren önerisini onaylamasını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Söz konusu kararın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Ben-Gvir, "Ek inşaat, cezaevine daha fazla terörist alınmasını sağlayacak ve cezaevindeki tutukluluk krizine kısmi bir çözüm getirecek" değerlendirmesinde bulundu.

DOĞRU ÇÖZÜM, KATLİAMMIŞ!

Buna karşın İsrail hapishanelerindeki yoğunluğun azaltılmasına yönelik akıl dışı bir fikir de ortaya atan Ben-Gvir, "Filistinlilere yönelik ölüm cezası hapishanelerin aşırı kalabalıklaşması sorununa doğru çözümdür" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE AKILALMAZ ÇIKIŞLARI OLMUŞTU

Sınırlı saldırı döneminin kapatılmasını isteyen Ben-Gvir, "Savaş Kabinesi'ni dağıtmanın ve İsrail'in delirdiğini göstermenin zamanı geldi. Maalesef Savaş Kabinesi'nin mevcut politikası devam ettiği sürece mutlak zafer giderek uzaklaşıyor" demişti.

Ben-Gvir'in açıklamalarına Savaş Kabinesi ya da Başbakan Binyamin Netanyahu'dan henüz bir yorum yapılmamıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...