Tgrt Haber
16 May 2022 06:01 - Güncelleme : 16 May 2022 06:46

İsveç’ten NATO üyeliği adımı: Türkiye’ye heyet gönderecekler

Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırısı sonrasında NATO üyeliği için harekete geçen İsveç hükümeti Türkiye'yi ikna etmek için heyet göndereceğini duyurdu. Ankara'ya gelecek olan diplomatlardan oluşan heyetin görüşmesinde İsveç'in terör örgütü PKK'ya yönelik desteğini kesmesinin bir kez daha dile getirilmesi bekleniyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsveç’ten NATO üyeliği adımı: Türkiye’ye heyet gönderecekler
İsveç,NATO,Türkiye

Rusya ile Ukrayna arasındaki süren savaş sonrası Finlandiya ve İsveç NATO’ya girmek için adımlarını hızlandırdı. NATO üyesi olmak için harekete geçen 2 ülkenin terör örgütüne PKK'ya desteği nedeniyle Türkiye, üyeliklerine soğuk bakıldığını en üst makamdan dile getirdi.

İSVEÇ’TEN TÜRKİYE’Yİ İKNA TURU

Türkiye’nin açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net mesajları sonrası Türkiye’yi ikna için yoğun diplomasi trafiği yürütülürken İsveç hükümetinden yeni bir adım geldi.  İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, heyetin Türkiye'ye gideceğini doğrularken, iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti'sinin, ülkenin NATO üyeliğine başvurması yönünde aldığı kararı değerlendirmek için çok yakında Ankara'ya bir heyet gönderileceğini belirtti.

RUSYA KORKUSU

İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna karşı Rusya'nın tepkisini de değerlendiren Linde, ''Rusya, hava sahamızı ihlal etti, bizim Nazi olduğumuza dair dezenformasyon kampanyaları yaptılar. Siber saldırılar artırılacaktır ve sınırımızda bir hareketlilik yaşanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

ÜYELİĞE BAŞVURU KESİN GİBİ

Sosyal Demokrat Parti'nin yönetiminin dünkü toplantısından NATO'ya üyelik başvurusu yapılması kararı çıkmıştı. Bu kararla birlikte mecliste sağ partilerin de desteği ile İsveç'in NATO üyeliğine başvurusuna kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...