Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 00:45 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 00:50

İsveç'in Türkiye'ye iade edeceği kişi belli oldu! Dolandırıcılıktan 14 yıl cezası bulunuyor

İsveç'in 2010-11 yıllarında Türkiye'de 3 bankaya yönelik kart dolandırıcılığı suçundan 14 yıl hapis cezası bulunan Orhan Kale'yi, iade etmeye hazırlandığı bildirildi. Türkiye’nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı 35 yaşındaki Kale'nin Hristiyanlığı seçerek Johan Gustavsson olarak değiştirdiği ileri sürülmüştü.

İsveç'in Türkiye'ye iade edeceği kişi belli oldu! Dolandırıcılıktan 14 yıl cezası bulunuyor
isveç,iade,Orhan Kale

İsveç, Türkiye'de 3 bankayı dolandıran bir kişiyi iade etmeye hazırlandığı bildirildi. Ülke medyası İsveç'in, Türkiye'ye dolandırıcılık suçundan iade etmeye hazırlandığı kişinin 35 yaşındaki Okan Kale olduğunu yazdı. Haberde, Kale'nin 2010 ile 2011 arasında Türkiye'de 3 bankaya yönelik kart dolandırıcılığı yaptığı suçlanmasından dolayı İsveç’e kaçtığı aktarıldı.

Haziran 2012’de sığınma başvurusunun reddedildiği ve buradan İtalya'ya geçtiği belirtilen Kale'nin İtalya'da 2 yıl geçici mülteci oturum kartı aldığı ve 2016'da İsveç'e gelerek kendisinden 23 yaş büyük İsveçli biriyle evlendiği ifade edildi. Haberde ayrıca, Kale'nin bu evlilik sayesinde İsveç'te oturma ve çalışma izni aldığına vurgu yapıldı.

DİNİNİ VE İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ekim 2021'de Ankara'nın Interpol aracılığı ile İsveç makamlarıyla temasa geçtiği vurgulanan haberde, Kale'nin bu tarihte yakalanarak hapse atıldığı ifade edildi. Türkiye'ye iade edilmemek için din değiştirerek Hristiyanlığa geçtiği öne sürülen Kale'nin ismini de Johan Gustavsson olarak değiştirdiği belirtildi.

Söz konusu kişinin Türkiye’de 14 yıl hapis cezası bulunduğu aktarılmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...