Tgrt Haber
19 Ocak 2023 13:44 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 14:11

İsveçli sağcı liderden küstah çıkış: Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı

Aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson, terör yandaşlarının eylemlerine göz yuman İsveç'in NATO'ya girmesine bloke koyan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hadsiz bir nitelendirmede bulunan aşırı sağcı lider, NATO üyeliği için Türkiye'ye verilen tavizlerin bir sınırının olması gerektiğini savundu.

İsveçli sağcı liderden küstah çıkış: Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı
İsveç,Jimmie Akesson,Türkiye,Recep Tayyip Erdoğan,NATO

Terör örgütü ve yandaşlarının yaptığı eylemlere göz yuman İsveç'te, aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) Başkanı Jimmie Akesson, ülke basınından Dagens Nyheter gazetesine demeç verdi. Türkiye'yi, İsveç'in NATO'ya girişine bloke koyduğu gerekçesiyle hedef alan Akesson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ise çirkin ifadeler kullandı.

TÜRKİYE İÇİN 'NATO' TAVİZİ TALEBİ

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'ye verilecek tavizlerin bir sınırının olması gerektiğini savunan Akesson, "...nihayetinde muhatap olduğumuz antidemokratik bir sistem ve bir diktatör" şeklinde küstah ifadeler kullandı.

İsveçli sağcı liderden küstah çıkış: Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı

PUTİN KARŞILAŞTIRMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır seçim kaybetmediğini kendince yorumlayan Akesson, hadsiz bir tanımlamada bulunarak "Evet halk tarafından seçiliyor. Ona bakılırsa Putin de halk tarafından seçiliyor" diye konuştu.

İsveçli sağcı liderden küstah çıkış: Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı

Eylül ayında yapılan seçimlerde yüzde 20'den fazla oy alarak ikinci parti konumuna yükselen İsveç Demokratlar Partisi, Ulf Kristersson hükümetinin sağ koalisyonu için büyük önem taşıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
VG20 Ocak 2023 02:57

Jimmie Akesson memnun olsun diye demokratif sistemimizi mi bozacagiz?

Sonraki Haber Yükleniyor...