Tgrt Haber
15 May 2022 22:08 - Güncelleme : 15 May 2022 23:04

Başvuru her an gelebilir! İsveç'te iktidar partisi, NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı

İsveç’te iktidardaki Sosyal Demokrat Parti, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından NATO üyeliğini destekleyeceğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, İsveç’e nükleer silahların veya kalıcı NATO askeri üslerinin yerleştirilmesine de karşı oldukları aktarıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
Başvuru her an gelebilir! İsveç'te iktidar partisi, NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı
NATO,İsveç,Finlandiya,Türkiye

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası İskandinavya’yı işgal etme riski nedeniyle NATO’ya üye olmak istedilerini açıklamıştı. İki ülkenin bu talebi sonrası NATO'dan yeşil ışık yakılırken, Türkiye'den bu duruma sıcak bakılmadığına dair açıklamalar peş peşe gelmişti.

Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "PKK ile görüşen ülkeler bu tutumlarından vazgeçmeli" ifadelerini kullanırken, Stoltenberg ise Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki endişelerini gidermek için masaya oturulacağını ve uzlaşılacağını söyledi.

NÜKLEER SİLAHLARA VE NATO ÜSTLERİNE KARŞILAR

Toplantıda, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya muhtemel üyeliklerinin ele alınmasının ardından İsveç'te iktidarda bulunan Sosyal Demokratlar, NATO üyeliğini destekleyeceklerini bildirdi.

Sosyal Demokrat Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Parti kurulu 15 Mayıs 2022'deki toplantısında, partinin İsveç'in NATO üyeliğine başvurması için çalışmasına karar verdi" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, İsveç'te nükleer silahların veya kalıcı NATO askeri üslerinin yerleştirilmesine karşı olunduğu belirtildi.

RESMİ BAŞVURUYA GÜNLER KALDI

NATO'ya katılması birkaç ay önce uzak bir ihtimal olarak görülen İsveç, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından Finlandiya'yla birlikte güvenlik ihtiyaçlarını yeniden değerlendirmeye karar verdi. Finlandiya NATO’ya üyelik için başvuru yapmaya karar verdiğini duyururken, İsveç’in de birkaç gün içinde NATO üyeliği için resmi bir başvuru başlatması bekleniyor.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...