Tgrt Haber

Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan ’Pişman mısınız’ sorusuna pişkin cevap: Pişman değil ama korkuyorum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2023 09:44 - Güncelleme : 23 Ocak 2023 09:52
Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan ’Pişman mısınız’ sorusuna pişkin cevap: Pişman değil ama korkuyorum
isveç,rasmus paludan,Kur-an-ı Kerim

İsveç’te ırkçılık ve nefret dolu provokasyona imza atan Rasmus Paludan, Türk elçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Türkiye’yi ayağa kaldıran olay sonrasında ilk kez açıklama yapan provokatörden skandal açıklama geldi. ‘Pişman mısınız’ sorusuna ‘Hayır’ diyen Paludan sosyal medya üzerinden çok sayıda ölüm mesajları aldığı için korktuğunu söyledi.

NATO’ya girmek isteyen ancak terör örgütleri ile arasına mesafe koymadığı ve Türkiye’nin isteklerini yerine getirmediği için ‘hayır’ resti çekilen İsveç’ten skandal görüntüler gelmeye devam ediyor. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini belediye binasında sallandıran terör örgütü destekçileri daha sonra ise terör örgütü PKK/YPG’nin paçavralarıyla meydanlarda dolaştı.

AŞIRI SAĞCI VEKİLDEN ALÇAK EYLEM

İsveç’ten gelen görüntüler bununla da sınırlı kalmadı. Ülkenin aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Türk Elçiliği önünde skandal bir eyleme imza attı. Kur’an-ı Kerim’i polis güvenliği altında yakan Paludan’a ve İsveç’e tepkiler çığ gibi yükseldi. Türkiye’nin tepkisi sonrası İsveç Başbakanı ‘saygısızca’ yorumunda bulunurken skandal eyleme imza atan Paludan ilk kez sessizliğini ülke basına bozdu.

“PİŞMAN MISIN” SORUSUNA SKANDAL CEVAP

Expressen gazetesine konuşan Paludan 'Türkiye'ye gol attığımda işte bu diye düşündüm' dedi ve ekledi; İşler hayal ettiğim gibi olmadı. Gazetenin 'pişman mısın?' sorusunu yönelttiği ırkçı siyasetçi şu cevabı verdi;

Oh hayır. Bunu yaptım çünkü önemli siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum. 

İmza attığı provokasyondan sonra tehdit mesajları aldığını belirten Paludan, 'Çok somut tehditler alıyorum. Sosyal medyada dakikada beşi tehdit olmak üzere yaklaşık 20 mesaj alıyorum.

Paludan gazetenin 'korkuyor musun?' sorusuna ise şu cevabı verdi;

Evet, birisi açıkça beni öldüreceğini yazdığında korkabilirim.

2019 YILINDAN BERİ KORUMA ALTINDA

Paludan'ın alçak eylemi için haberde Türkiye'de ve Arap dünyasının büyük bir bölümünde güçlü tepkilere neden oldu' denildi.  Paludan'ın İslam karşıtı ve tüm Müslümanların Danimarka'yı terk etmesini isteyen aşırı sağcı partinin lideri olduğunun altını çizen Expressen ırkçı siyasetçinin 2019'dan beri polis koruması altında yaşadığını belirtti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...