Tgrt Haber

İtalya'dan İsrail’in Refah saldırısına tepki: Feci sonuçlar doğurabilir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Mart 2024 19:18 - Güncelleme : 19 Mart 2024 19:39
İtalya'dan İsrail’in Refah saldırısına tepki: Feci sonuçlar doğurabilir

Gazze Şeridi'nde katliamlarına devam eden işgalci İsrail ordusu, milyonlarca sivilin sığındığı Refah kentine saldırı başlattı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de harekata karşı olduklarını bölgede daha da feci sonuçlar doğabileceğini söyledi.

Gazze Şeridi'nde katliam emri veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, birçok ülkenin karşı çıkmalara rağmen Refah'a saldırı başlattı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine herhangi bir duyuru yapmadan saldırdığını açıkladı. 

İsrail’in Refah kentine sığınmış 1 milyondan fazla sivilin hayatını hiçe saydığının altı çizilen açıklamada; hain saldırının ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Suudi Arabistan ve Mısır’a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine vurgu yapıldı.

"İSRAİL'İN REFAH SALDIRISINA KARŞIYIZ!"

İsrail'in Refah saldırısına ilişkin İtalya'dan bir açıklama geldi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail'in Refah kentine yönelik planladığı askeri harekata karşı olduğunu aktardı.

İtalya'dan İsrail’in Refah saldırısına tepki: Feci sonuçlar doğurabilir - 1. Resim

İsrail'in Refah'a yönelik askeri harekatına karşı olduğumuzu her defasında yineleyeceklerini aktaran Meloni, harekatın bölgede yaşayan siviller için daha da feci sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

YARDIMLAR İÇİN YENİ KORİDORLAR AÇILMALI

Gazze'ye yapılması planlanan insani yardımlara ilişkin de konuşan Meloni, yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için yeni kara yollarının ve GKRY’den bir deniz koridorunun açılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...