Tgrt Haber
16 May 2023 11:52 - Güncelleme : 16 May 2023 12:18

Japonlar gülümsemeyi unuttu uzmanlardan destek alıyorlar

Japonya'da yaşayanlar 'yeniden gülümsemeyi öğrenmek' için uzmanlara başvuruyorlar. Koronavirüs nedeniyle maskeli geçen yılların ardından ülkede yaşayanlar gülümsemeyi unuttu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
Japonlar gülümsemeyi unuttu uzmanlardan destek alıyorlar
japonya,covid-19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü Japonya'da yaşayanların gülümsemeyi unutmasına neden oldu. Koronavirüsün bulaşmaması için uygulanan maske zorunluluğu geçtiğimiz aylarda Japonya'da kalktı. İnsanlar maskesiz hayata yeniden alışmaya başlarken gülümsemeyi unuttuklarını fark ettiler. Bazı Japonlar, özellikle topluluk içinde gülümsemeyi unuttuklarını belirterek uzmanlara başvurdular.

AYNALARLA PRATİK YAPIYORLAR

The Guardian'ın haberine göre, gülümseme eğitimi veren uzmanlardan biri olan Keiko Kawano, ''Maske takmak bir norm haline geldiğinde insanların topluluk içinde gülümseme ihtimalleri azalmıştı. Bazıları bunu yapmakta zolanmaya başladı. Yüz kaslarını hareket ettirmek ve rahatlatmak güzel bir gülümsemenin kilit noktasıdır'' dedi.

Eğitime katılan kişiler ellerinde aynalarla pratik yaparak yeniden rahat bir biçimde gülümsemeye alışmaya çalıştı.

Uzmanlar, kendilerine bu konuda başvuran insanların şubat ayında maske zorunluluklarının kalkmasıyla 4.5 katına çıktığını söyledi.

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...