Tgrt Haber
17 Ağustos 2021 12:54

Japonya olimpiyatlarda Lambda varyantını kaptı

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın ardından Japonya'da Covid-19'un Lambda varyantı patlak verdi.

Japonya olimpiyatlarda Lambda varyantını kaptı
japonya,,covid-19,,tokyo,,lambda,

Japonya'da Tokyo Olimpiyatları'nın ardından ilk kez Covid-19'un Lambda varyantı görüldü. Japon medyasının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Peru'ya seyahat geçmişi bulunan bir kadının, 20 Temmuz'da Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na indiği tespit edildi.

Olimpiyatlar için ülkeye gelen 30 yaşlarındaki şahsa havalimanında yapılan test ile Covid-19 teşhisi konduğu belirtilirken, Japonya Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitü (NIID) tarafından yapılan vaka analizinde kadında, Lambda mutasyonu tespit edildiği bildirildi. NIID, söz konusu vakanın ülkedeki ilk Lambda mutasyonu vakası olduğunu duyurdu.

LAMBDA AŞILARA DİRENÇLİ OLABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ilk olarak Peru'da görüldüğünü duyurduğu ve Haziran ayında "izlenmesi gereken mutasyon" kategorisine dahil ettiği Lambda mutasyonunun aşılar aracılığıyla vücudun ürettiği antikorlara dirençli olduğu tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...