Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 14:33

Japonya'da vakalar patladı Covid-19 hastası 120 hastane gezdi

Japonya'da Covid-19 vakaları son iki haftada zirveye tırmandı. Koronavirüse yakalanan, durumu ağırlaşan bir hasta 120 hastanede yer bulamadı.

Japonya'da vakalar patladı Covid-19 hastası 120 hastane gezdi
japonya,,koronavirüs,,covid-19,

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı nedeniyle birçok ülkede vaka sayıları arttı. Delta'nın vurduğu Japonya'da ise hastanelerde yer kalmadı. Japonya’da durumu ağır olan bir korona virüs hastasına 120 farklı sağlık kuruluşunda yer bulunamaması, sağlık sisteminin durumuna dair endişeleri artırdı. Japon devlet medyasında yer alan habere göre Tokyo'da yaşayan 50'li yaşlardaki bir hasta Ağustos ayı başında Covid-19'a yakalandı.

İlk olarak evde tedavi gören hasta, iki gün içinde nefes darlığı gibi ciddi semptomlar geliştirdi. İlgili sağlık personelinin çabalarına rağmen yaklaşık 120 sağlık kuruluşunun yatak kapasitesi yetersizliği nedeniyle hastayı kabul edemediği belirtildi. Hastanın sonunda Tokyo'da bulunan Nippon Medical School Hastanesi'ne yatırıldığı öğrenildi.

JAPONYA'NIN SADECE %35'İ AŞILANDI

Japonya’da Covid-19 vakalarında son 2 haftadır artış gözlenmiş, geçtiğimiz hafta üst üste rekor kıran enfeksiyonların sayısı dün itibariyle 1 milyon 55 bin 602'ye ulaşmıştı. Salgının başından bu yana 15 bin 328 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, nüfusun yaklaşık 35'lik kısmının aşılanabilmiş olması eleştirilere neden olmuştu. Uzmanlar ise sağlık sistemi üzerindeki yükün hafifletilmesi için tedbirlerin artırılması ve aşılamanın hızlandırılması çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...