Tgrt Haber
10 Aralık 2021 09:23

Japonya'dan dünyaya nükleer silah çağrısı: Şeffaflık artırılsın

Japonya, 'Nükleer silahlardan arınmış bir dünya" için işbirliği hedeflendiğini belirterek, dünyaya çağrıda bulundu. Nükleer silahlara sahip ülkelerin sahadaki şeffaflığını artırması gerektiğini belirtildi.

Japonya'dan dünyaya nükleer silah çağrısı: Şeffaflık artırılsın
Japonya,Nükleer,Silah

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen "nükleer silahsızlanma" konulu toplantıda öenmli açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin 1945'te attığı atom bombalarıyla harap edilen Hiroşima kökenli bir ailede doğan Başbakan, "Maalesef dünyanın yüzleştiği gerçek, bırakın yürürlükten kaldırılmasını, nükleer silah sayısının düşürülmesine yönelik müzakereler bile ilerleme katetmiyor." dedi.

"BİR ÇIKIŞ YOLU BULUNMALI"

Kişida, nükleer silah sayısının "artacağına yönelik korkuların" bulunduğuna dikkati çekerek, Ocak 2022'de New York'ta düzenlenmesi planlanan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nın (NPT) Değerlendirme Konferansı'na işaret etti. Bu konferansın, "nükleer ve nükleer olmayan devletler arasında güven ilişkisinin yeniden inşası ve NPT temelinin sağlamlaştırılması" için bir fırsat olabileceğini vurgulayan Kişida, "Neticede, nükleer silahlardan arınmış bir dünya için bir çıkış yolu bulunmalı" diye konuştu.

Kişida, nükleer silahlara sahip tüm ülkelerin bu sahadaki "şeffaflıklarını artırması" çağrısı yaparak, "nükleer silahlardan arınmış bir dünya" için iş birliği hedeflediğini söyledi. Başbakan Kişida ülkesinin, bu sahada "farklı fikirdeki ülkelerin" bir araya getirilmesine liderlik edeceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...