Tgrt Haber

Joe Biden, ABD'de kar fırtınası yaşanırken tatile gitti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2022 18:59 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 19:07
Joe Biden, ABD'de kar fırtınası yaşanırken tatile gitti
ABD,kar,Biden

ABD’nin büyük bir bölümü kar fırtınasıyla boğuşurken ABD Başkanı Biden'ın Karayipler'de tatile gitmesi ülkenin gündemine oturdu. ABD'deki kar fırtınası nedeniyle şimdiye kadar 65 kişi yaşamını yitirdi. ABD kar felaketiyle boğuşurken ABD Başkanı Biden'ın sıcak iklimli Karayiplere tatile gitmesi eleştirileri üstüne çekmesine sebep oldu. 

ABD’nin büyük bir kesimini etkisi altına alan kar fırtınası, yüz milyondan fazla insanın hayatını olumsuz etkileyerek ülkenin çoğu yerinde hava ve kara trafiğini felce uğrattı. Fırtınadan dolayı Buffalo Niagara Uluslararası Havaalanı kapalı kalmaya devam ediyor.  

Wisconsin eyaletinde, Michigan Gölüne kıyısı bulunan Gills Rock kasabasını vuran kar fırtınasının ardından hayat durmasına geldi.   

Kıyıdaki iskele ve bir hediyelik eşya dükkanı tamamen buz tuttu. 100 yıllık olduğu belirtilen yapının dış cephesinin tamamen donduğu görüldü. Kutup soğukları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ülke genelinde 65'i bulurken, Bufallo'da aracında yardım bekleyen bir kadın soğuktan donarak öldü.   

BIDEN'IN TATİLİ TARTIŞMA YARATTI   

Ülke genelinde kar fırtınası ve can kayıpları artarken ABD Başkanı Joe Biden 1 haftalığına ailesiyle tatile çıkması da gündem oldu.  

Biden'ın tercihinin sıcaklığın 22 dereceyi geçtiği Karayipler olması özellikle Cumhuriyetçi Parti'deki bazı kesimlerden büyük tepki aldı.   

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...