Tgrt Haber
12 Eylül 2021 12:13

Joe Biden talimat verdi: 11 Eylül saldırılarının sırları açıklandı

ABD başkanı Joe Biden’ın 11 Eylül saldırılarına ilişkin gizli belgelerin açıklanmasına karar vermişti. Federal Soruşturma Bürosu tarafından açıklanan ilk belgede ilkinde teröristlere yardım eden bir Suudi hakkındaki çalışmalar yer alıyor.

Joe Biden talimat verdi: 11 Eylül saldırılarının sırları açıklandı
11 Eylül,Joe Biden,ABD,Suudi Arabistan

ABD Başkanı Joe Biden’ın 11 Eylül saldırılarına ilişkin gizli belgelerin kamuoyuyla paylaşılacağını açıklamasının ardından Federal Soruşturma Bürosu ilk belgeleri açıkladı. 2016 yılına ait olan gizli belgede, 11 Eylül’de saldırıyı düzenleyen hava korsanlarından ikisine yardım ettiği düşünülen bir Suudi vatandaşına ilişkin araştırmanın ayrıntıları yer alıyor.

TERÖRİSTLERE SEYAHAT VE KONAKLAMA YARDIMI

Los Angeles’ta öğrenci olan Ömer el-Bayumi’yi Suudi Arabistan’ın ajanı olduğu düşünüldüğü ve bu iddiaya ait kanıt tanık ifadelerinin yer aldığı 16 sayfalık belge paylaşıldı. Belgelerde, FBI'ın, el-Bayumi’nin Suudi Arabistan'ın istihbarat ajanı olduğunu düşündüğü; buna ait kanıt ve tanık ifadeleri bulunduğu yer alıyor. El-Bayumi’nin 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren hava korsanlarından ikisine, seyahat ve konaklama yardımı ile finansman sağladığı belirtiliyor.

BIDEN'IN TALİMATI

ABD için kara bir gün olan 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarına ilişkin Beyaz Saran’dan yazılı açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden’ın imzaladığı kararname ile bakanlıkların ve federal kurumların saldırıyla ilgili gizli belgelerin açıklanmasına ilişkin talimat verdiği ve belgelerin 6 ay içinde açıklanacağı belirtilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...