Tgrt Haber
01 Şubat 2022 09:09

Joe Biden'dan Rusya'ya Ukrayna tehdidi: Ciddi sonuçları beraberinde getirecek

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, Moskova'ya tehdit gibi mesaj gönderdi.

Joe Biden'dan Rusya'ya Ukrayna tehdidi: Ciddi sonuçları beraberinde getirecek
abd,joe biden,rusya,ukrayna

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin talebi üzerine Rusya-Ukrayna arasındaki krizi ele almak için düzenlenen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik tehdidinin tüm ayrıntılarının sunulduğunu belirten Biden, şunları söyledi:

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin uluslararası topluluğa olan tehdidinin tüm sonuçlarını yalnızca Ukrayna için değil, uluslararası bir düzen için açıkladık.

''Rusya, güvenlik endişelerimizi barışçıl bir diyalog yoluyla çözme konusunda samimi olursa ABD ve müttefiklerimiz iyi niyetle çalışmaya devam edeceklerdir. Fakat Rusya, diplomasiden uzaklaşıp Ukrayna'ya saldırmayı seçerse tüm sorumluluğu üstlenecek ve bu hamlesi hızlı ve ciddi sonuçları beraberinde getirecektir.''

"ABD ve müttefiklerimiz her senaryoya hazırlanmaya devam ediyor. Dünya, Rusya'nın tehdidine karşı net bir duruş sergilemeli ve bu tehdidin doğurabileceği tüm risklere yanıt vermeye hazır olmalıdır. Bugün düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısı, dünyayı tek bir sesle konuşmaya çağırmak için önemli bir adım.''

Joe Biden'dan Rusya'ya Ukrayna tehdidi: Ciddi sonuçları beraberinde getirecek

ASKER SAYISINI 30 BİNE ÇIKARMA PLANI

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın, Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı planladığını söyledi. Greenfield, "Rusya, ayrıca Belarus'a 5 bin asker, kısa menzilli balistik füzeler, özel kuvvetler ve uçaksavar bataryaları sevk etti. Rusya'nın Belarus-Ukrayna sınırındaki asker sayısını şubat başı gibi 30 binin üzerine çıkarmayı planladığına dair kanıtlar görüyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...