Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 12:29

Kabil Havalimanı'nda 12 kişi hayatını kaybetti

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'nda 12 kişini hayatını kaybettiği bildirildi.

Kabil Havalimanı'nda 12 kişi hayatını kaybetti
kabil havalimanı,kabil,afganistan,taliban

Geçtiğimiz pazar günü Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından yaşanan panik havası ülkede hala devam ediyor. Binlerce Afgan, başkent Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı üzerinden Afganistan'dan kaçmanın yollarını arıyor.

İsmini vermek istemeyen bir Taliban üyesi, Pazar gününden bu yana Kabil Havalimanı ve çevresinde yaşanan olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Yetkili, ölümlerin havalimanında açılan ateş sonucu ve yaşanan izdihamlarda meydana geldiğini aktardı.

Kabil Havalimanı'nda 12 kişi hayatını kaybetti

Seyahat belgesi olmayanların havalimanı çevresinden ayrılarak evlerine dönmesi gerektiğini belirten yetkili, "Havalimanında kimseye zarar vermek istemiyoruz" dedi.

AFGANİSTAN CUMHURBAŞKANI BAE'YE KAÇTI

Öte yandan 15 Ağustos'ta başkent Kabil'e giren Taliban militanları, birkaç saat içinde başkentte kontrolü ele geçirmişti. Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise, "kan dökülmesini önlemek için" ülkeden ayrıldığını açıklamıştı.

Kabil Havalimanı'nda 12 kişi hayatını kaybetti

Dün sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaşan Gani, “Ben sadece bir elbise ve terliğimle vatanımı terk etmek zorunda kaldım. Hakkımda söylenen parayı yurt dışına kaçırdı konusu tamamen yalan ve asılsızdır. Şu an Afganistan'a dönmek için istişare halindeyim" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...