Tgrt Haber

Kabil Havalimanı'nda çatışma: En az 1 ölü 3 yaralı

23 Ağustos 2021 11:01
Kabil Havalimanı'nda çatışma: En az 1 ölü 3 yaralı
kabil havalimanı,almanya,taliban,afganistan

Kabil Havalimanı'nda Almanya silahlı kuvvetlerinin ve ABD güçlerinin de dahil olduğu bir çatışma çıktı. Almanya ordusu, 1 Afgan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

15 Ağustos'ta Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinina ardından binlerce kişi Kabil Havalimanı'na hücum etti. Ülkeden kaçmak isteyenlerin izdiham oluşturduğu havalimanında bu sabah saatlerinde ise çatışma çıktı. Havalimanının kuzey kapısında kimliği bilinmeyen silahlı kişiler ile Almanya ve ABD güçleri karşı karşıya geldi, çıkan çatışmada bir Afgan korumanın hayatını kaybettiğini Alman ordusu açıkladı. Fakat hayatını kaybeden Afgan'ın havalimanının dışında bulunan Taliban militanlarından biri olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı. Alman ordusu, 3 kişinin ise yaralandığını belirtti.  

Kabil Havalimanı'nda çatışma: En az 1 ölü 3 yaralı

Reuters'ın haberine göre Taliban, bir tür düzenin uygulanmasına yardımcı olmak adına havaalanının dış kısmında ABD kuvvetlerine yardım etmek için bulunuyor.

Öte yandan CNN, havaalanının dışındaki bir keskin nişancının tesis içindeki Afgan muhafızlara ateş ettiğini ve ateşe karşılık verdiklerini, ancak ABD kuvvetlerinin Afgan muhafızlarına geri ateş ettiğini bildirdi.

Kabil Havalimanı'nda bulunan iki NATO görevlisi ise durumun kontrol altında olduğunu ve tüm havaalanı kapılarının kapatıldığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...