Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 16:52

Kabil'de mahsur kalan İrem Kahraman'ın ailesi konuştu: 'Konsolosluk çıkaracağız' dedi

Taliban’dan kaçışların yaşandığı Kabil Havalimanında Türk tahliye uçağını kaçıran İrem Kahraman, kurtarılmayı bekliyor. İrem’den iyi haber bekleyen Kahraman ailesi, “Ara ara bağlantı kurabiliyoruz, çok korkuyor, 3 kez ev değiştirdi, parası azalmış, yiyecek içecek sıkıntısı yaşıyor. Kurtarılmasını bekliyoruz” dedi.

Kabil'de mahsur kalan İrem Kahraman'ın ailesi konuştu: 'Konsolosluk çıkaracağız' dedi
İrem Kahraman,Mahmut Kahraman

Taliban 20 yıl aradan sonra Afganistan’ın büyük bir kısmını yeniden ele geçirdi. Ülkede Taliban’dan kaçanlar havalimanına akın etti. Pek çok yabancı insan ülkelerine geri dönmeyi başarırken Afganistan’dan çıkmayı başaramayanlar da oldu. Türk kızı İrem Kahraman, Türk tahliye uçağıyla Türkiye’ye dönmek için Kabil havalimanına geldi. Ancak havalimanında yaşanan kargaşada tahliye uçağını kaçırdı ve Afganistan’da mahsur kaldı.  Kahraman 3 ay önce Afganistan’a çalışmak için gitmişti. Şimdi Türkiye’den gelecek başka bir tahliye uçağını bekliyor. Kabil’de mahsur kalan İrem’in Kahraman’ın ailesi TGRT Haber’de Kerem Seven'e yaşadıkları çaresizliği anlattı. 

ÇOK KORKUYORUZ, BİZİ KURTARIN

Ailesiyle yaptığı telefon konuşmasında kendi sesinden yaşadıklarını anlatan İrem Kahraman, “Burada çok kötüyüz, bu yaşadıklarımız çok zor ve çok korkuyoruz. Bizi buradan güvenli bir şekilde alın, kurtarılmayı bekliyoruz” dedi.  

Kabil'de mahsur kalan İrem Kahraman'ın ailesi konuştu: 'Konsolosluk çıkaracağız' dedi

KONSOLOSLUK’TAN İYİ HABER  

Baba Mahmut Kahraman kızı İrem ile 3 veya 4 kez iletişim kurduğunu belirterek “Afganistan’da internet gidip geliyor, interneti olduğunda konuşabiliyoruz. Haber almaya çalışıyoruz, bu kızımın değiştirdiği  3. ev oluyor, bir yere sığınmış, yanında iki kişi daha var.  Beni buradan çıkarın diye ağlıyor, yalvarıyor. Birkaç günlük param kaldı, ne yapacağımı bilmiyorum, diyor. Bizler de çaresiziz. Yiyecek içecek sıkıntısı yaşıyor” dedi. Türk Konsolosluğu ile irtibat içinde olduklarını kaydeden Baba Mahmut, “Devlet büyüklerimiz yardımcı oluyorlar, onlardan Allah razı olsunlar. Konsolosluk aradı, İran ile görüşüyoruz, yakın zamanda ülkeden çıkaracağız, dediler. Bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...