Tgrt Haber
05 Nisan 2022 15:15 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 16:58

Çeçen lider Kadirov Putin'in gözdesi Peskov'u hedef aldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'u hedef aldı. Kadirov, Peskov'u 'vatansever' olmamakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde müzakere heyet başkanı Medinsky'i hedef alan Kadirov bu kez de Peskov'u diline doladı.
Geçtiğimiz günlerde müzakere heyet başkanı Medinsky'i hedef alan Kadirov bu kez de Peskov'u diline doladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna'yı işgal için askerleriyle beraber Kiev'e gittiğini iddia eden Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a ateş püskürdü. Peskov'u gerçek bir vatansever olmamakla suçlayan Kadirov, ''Bu konuda bir şeyler yapılmalı'' dedi.

Rus siyasi analist Kirill Rogov konuya ilişkin, "Peskov, Putin'in simgesi, bir tür enkarnasyonu olarak kabul ediliyor ve kimse bu duruma itiraz etmiyordu. Ancak şimdi işler değişti." dedi.

HEYET BAŞKANI DA HEDEFİNDEYDİ

Çeçen lider, geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen Rusya- Ukrayna müzakereleriyle ilgili olarak heyet başkanı Vladimir Medinsky'yi hedef almış, Rus birliklerin Kiev ve çevresinden ayrılmasına itiraz ederek, Medinsky'nin ağzının bantla kapatılmasını önermişti.

The Times gazetesine konuşan Rus güvenlik servisinden üst düzey bir isim, Çeçen lider Kadirov'un Ukrayna'nın işgaliyle beraber cesaretlendiğini söyledi. Üst düzey isim, "Kadirov, güvenlik kanadının liderlerini itibarsızlaştırmak için Kremlin'de güçlü bir kampanya başlattı. Şimdi öyle bir türbülans var ki başarılı olabilir. Eğer Putin ona kısmen de olsa güvenlik bloğunu verirse yarın tüm Rusya elinde olacak." dedi.

Çeçen lider Kadirov Putin'in gözdesi Peskov'u hedef aldı

''KADİROV, KREMLİN İÇİN BİR SORUN''

Kremlin'e odaklanan siyasi analist Tatiana Stanovaya, Kadirov'un güvenlik kanadının kontrolünü ele geçirmesini beklemenin çok zor olduğunu söyledi. Stanovaya, "Kadirov, Kremlin için bir sorun, evet" derken, "Ancak Putin'in onu Kremlin'e çağırması ve geçemeyeceği kırmızı çizgiler olduğunu söylemesi yeterli. Şu anda başka şeylerle meşgul." ifadelerinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...