Tgrt Haber
11 Nisan 2022 10:33 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 11:37

Çeçen lider Kadirov, Putin'in yeni hedefini açıkladı: Kiev'i alacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini esirgemeyen Çeçen lider Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verildi. Rütbe aldığı için Ukrayna'daki savaşta kendi birliklerini yönetmesi beklenen Kadirov, Putin'in hedefinin ayrıntılarını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kadirov, Rusya'nın yalnızca Ukrayna'nın doğusunu değil başkent Kiev'i de ele geçirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Çeçen lider Kadirov, Putin'in yeni hedefini açıkladı: Kiev'i alacağız

47'nci günü geride kalan Rusya-Ukrayna savaşının başından beri Vladimir Putin'e desteğini açıkça belirten ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye de tehditler savuran Çeçen lider Ramazan Kadirov, korgeneral rütbesini takınca hızını alamadı. Ukrayna'ya sık sık gözdağı veren Kadirov, savaştaki yeni planlarını açıkladı.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı, milyonlarcasının ise mülteci durumuna düştüğü Rusya-Ukrayna savaşının ikinci ayında çatışmalar aralıksız devam ediyor.

Taraflar arasındaki barış müzakerelerinden beklenen sonuç çıkmazken, Rus birlikleri Ukrayna'nın başkenti Kiev çevresinden çekildi ancak güney ve güneydoğu şehirlerine saldırılarını sürdürüyor. Savaş meydanında iki ülkenin ordusunun yanı sıra, gönüllüler ve Rusya'ya bağlı Çeçen kuvvetler de çarpışıyor.

YENİ HEDEF KİEV

Savaşın ilk gününden itibaren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek açıklamaları ve ateşli söylemleriyle dikkat çeken Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, yeni açıklamalarda bulundu.

Daha önce askerlerini motive ettiği konuşmaları paylaşarak Putin'e bağlılığını ifade eden Kadirov bugün Telegram hesabından paylaştığı videoda Rusya'nın hedefinin sadece Ukrayna'nın doğu şehirleri değil Kiev'i de ele geçirmek olduğunu söyledi.

"GERİ ADIM YOK"

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgelerini tamamen özgürleştireceklerini, ardından da Kiev ve diğer kentleri alacaklarını söyleyen Kadirov, "Sizi temin ederim ki, bir adım bile geri atılmayacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...