Tgrt Haber

Joe Biden yönetiminde ikinci istifa depremi! Kamala Harris'in yardımcısı Symone Sanders görevi bırakıyor

02 Aralık 2021 11:53
Joe Biden yönetiminde ikinci istifa depremi!  Kamala Harris'in yardımcısı Symone Sanders görevi bırakıyor
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris,Joe Biden,Symone Sanders

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in üst düzey danışmanlarından Symone Sanders, istifa etti. Yılsonunda görevinden ayrılacak olan Sanders, son iki hafta içinde istifa eden ikinci yardımcı oldu.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Sözcüsü ve Başdanışmanı Symone Sanders, istifa ettiği ve yılsonunda görevinden ayrılacağı belirtildi. Kıdemli danışman ve baş sözcü Sanders’ın istifası ofis içinde artan kargaşanın bir işareti olarak değerlendiriliyor. Sanders, bir aydan kısa bir süre içinde ayrılacağını açıklayan ikinci Harris yardımcı oldu. Sadece iki hafta önce Harris İletişim Direktörü Ashley Etienne, istifa etmişti.  

İŞLEVSİZ KALDIN İSTİFALARI 

ABD basınına konuşan kaynaklar, Sanders'ın, 3 yıldır Harris ile yakından çalıştığını ancak yıl sonunda görevinden ayrılacağını belirtti. Kaynaklar, Harris'in de bir süredir Sanders'ın ayrılma kararından haberdar olduğunu aktardı. ABD basınına göre istifaların nedeni Harris'in işlevsiz kalması. CNN, 14 Kasım Pazar günü yayımladığı makalede, Harris'in Biden yönetiminde işlevsiz kaldığını hatta kenara itildiğini iddia etmişti. Söz konusu haberlerin ardından 19 Kasım'da, Harris'in İletişim Direktörü Ashley Etienne'nin, aralık sonunda görevinden ayrılacağı bildirilmişti. Sanders, Etienne'nin ardından Harris'in ekibinden ayrılma kararı alan ikinci isim oldu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...