Tgrt Haber

Karadeniz'de mayın tehlikesi! Bulgaristan duyurdu: Patlamaya hazır imha edildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
25 Ocak 2023 11:41 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 12:04
Fotoğraf (İHA)
Bulgaristan,mayın,Karadeniz

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında kullanılan ve Karadeniz'e sürüklenen bazı deniz mayınları tehlike saçıyor. Bulgaristan patlamaya hazır bir mayının imha edildiğini duyurdu.

Fotoğraf (İHA)

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Karadeniz’de sürüklenen deniz mayınları tehlike saçıyor. Komşu ülke Bulgaristan savaşta kullanılan mayınlarla ilgili kritik açıklama yaptı. Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki Kochan Burnundan geçen bir geminin mürettebatı, başıboş bir mayın olduğunu tespit ederek ilgili birimlere bilgi verdi. İhbarın ardından bölgeye helikopter gönderildi.

PATLAMAYA HAZIR MAYIN

Bulgaristan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, başıboş mayının kıyıdan 14.8 deniz mili açıkta bulunduğu ve ilk olarak Ukrayna bandıralı bir gemi tarafından görüldüğü belirtildi. Sovyetler Birliği dönemine ait olan YaM tipi deniz mayınının özel dalgıçlar tarafından kontrollü şekilde imha edildiği aktarıldı.

Karadeniz'de mayın tehlikesi! Bulgaristan duyurdu: Patlamaya hazır imha edildi

Ayrıca mayının patlamaya hazır olduğu bilgisi paylaşıldı. Bulgaristan Deniz Kuvvetleri ise bölgede başka mayınların olabileceği ihtimaline karşın Bulgaristan kara sularından geçecek gemilere tehlike uyarısı yaptı.

Öte yandan pazartesi günü de Karadeniz kıyısındaki Tülenovo köyü yakınlarında kıyıdan 200 metre açıkta tespit edilen başıboş YaM tipi deniz mayını kontrollü bir şekilde imha edilmişti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...