Tgrt Haber

Karadeniz'de korkutan patlama! 'Türk gemisi mayına çarptı' iddialarına cevap geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
06 Ekim 2023 09:27 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 14:07
Karadeniz'de korkutan patlama! 'Türk gemisi mayına çarptı' iddialarına cevap geldi
karadeniz,gemi,mayın

Karadeniz'de Türk bayraklı geminin mayına çarpması sonucu patlama meydana geldiği iddia edildi. Yaşanan bu gelişme bölgedeki başıboş mayın tehlikesine dair endişeler artırırken, konuya ilişkin Denizcilik Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Karadeniz'de Türk bandıralı geminin, Romanya kıyıları yakınında mayına çarptığını duyurdu. Mürettebatın güvende olduğu belirtilirken, geminin hafif hasar aldığı açıklandı. Denizcilik ve güvenlik kaynaklarından İngiltere merkezli Ambrey, aldığı istihbarata dayanarak geminin Romanya’nın Sulina kıyısından 11 deniz mili uzaklıkta Sulina Kanalı’nın girişine yakın bir noktada bir deniz mayınına çarptığını açıkladı.

Ambrey müşterilerine gönderdiği notta, ''Verilen bilgilere göre gemi TSİ 12.30 sularında bir patlama yaşadı ve hasar tespiti yapmak üzere kısa süreliğine demir attı. TSİ 15.10’da gemi yeniden yola çıktı'' ifadelerini kullandı.

Ambrey, olay sonucunda herhangi bir yaralı olmadığını ifade etti.

YÜZEN MAYINLAR TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Karadeniz, sigorta şirketleri tarafından yüksek risk taşıyan bölge olarak nitelenirken, yüzen mayınlar tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Bosphorus Observer danışmanlık şirketinin yöneticisi Yörük Işık, geminin Kafkametler adlı bir şilep olduğunu ve mayın patlamasının balast tankına hafif zarar verdiğini ancak mürettebatın güvende olduğunu belirtti.

İDDİALARA YALANLAMA: GEMİDE HASAR YOK

Ancak 'Türk gemisi mayına çarptı' iddialarına Denizcilik Genel Müdürlüğünden yalanlama geldi. DGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Türk gemisi mayına çarptı' haberiyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Batum Limanı'ndan Ukrayna'nın İzmail Limanı'na rotası bulunan Türk Bayraklı Kafkametler gemisi 05.10.2023 tarihinde Romanya/Sulina açıklarında seyir halinde iken geminin 15-20 metre gerisinde bir patlama yaşanmıştır. Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimizce gemi ve işletici şirket ile temas kurulmuştur.

Söz konusu patlama gemide gerçekleşmemiş ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilememiştir. Gemide herhangi bir hasar bulunmamakta olup, gemi yükünü Ukrayna'nın İzmail Limanı'na ulaştırmak üzere seyrine devam etmektedir."

https://twitter.com/denizcilikgm/status/1710234249125581030

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...