Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 13:12

Kargu-2 ABD basınında: Terminatörler gerçek oldu

Türkiye'nin ürettiği Kargu-2 adlı kamikaze İHA'lar, dünya basınında yankı bulmaya devam ediyor. Amerika'nın ünlü dergisi Foreign Policy'de çıkan bir yazıda, Kargu-2 için ilginç bir karşılaştırma yapıldı.

Kargu-2 ABD basınında: Terminatörler gerçek oldu
ABD,Foreign Policy&tt2;,kargu 2,türkiye,kamikaze İHA

Türkiye'nin ürettiği Kargu-2 adlı kamikaze İHA'lar, dünya basınında yankı bulmaya devam ediyor. ABD ünlü dergisi Foreign Policy gündemine Türkiye’nin ürettiği Kargu-2 adlı kamikaze İHA'larını aldı. Dergide çıkan bir yazıda, Kargu-2 için ilginç bir karşılaştırma yapıldı.

TERMİNATÖRLER GERÇEK OLDU

Foreign Policy' kaleme aldığı yazıda Kargu-2 hava aracını, Arnold schwarzeneger'in "Terminatör" filmlerine benzetti. "Uçan katil robotlar gerçek oldu, şimdi ne yapacağız?" başlığıyla verilen haberde, şu ifadeler kullanıldı: Popüler terminatör filmlerinde, Arnold Schwarzeneger'in canlandırdığı bir süper robot, insan hedefleri takip ediyor ve öldürmeye çalışıyordu. 1980'li yıllarda tamamen bilim kurgu olan bu olay artık gerçek oldu.

2018'DE ENVANTERE GİRMİŞTİ

"Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri" olarak nitelendirilen Kargu 2018 yılında envantere girmişti. Düşük ses seviyesi ve geliştirilmiş hedef tespit algoritmasına sahip kanatlı kamikaze mini İHA Kargu-2 otonom veya uzaktan kumandayla kullanılabiliyor.  Türkiye’nin ürettiği otonom hassas vuruş yeteneğine sahip, gündüz ve gece etkin operasyon yapabilen Kargu-2, sınıfının en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...