Tgrt Haber
24 Eylül 2021 07:41

Katalan lider Carles Puigdemont, İtalya'da gözaltına alındı

İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından hakkında arama ve yakalama emri bulunan, Carles Puigdemont İtalya’da gözaltına alındı.

Katalan lider Carles Puigdemont, İtalya'da gözaltına alındı
Katalan,italya,ispanya

İspanyol basının Yüksek Mahkeme kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Sardunya'da bağımsızlık yanlısı bir siyasi partinin bazı belediye başkanları ve üyeleriyle toplantı yapmak için bu adaya gittiği belirtilen Puigdemont'un, hakkındaki arama ve tutuklama kararından dolayı İtalyan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Puigdemont'un ofisinden yapılan açıklamada, Adilfolk Uluslararası Buluşma toplantısına katılmak, Sardunya bölge başkanı ve Alghero belediye başkanı ile görüşmeler yapmak için Brüksel'den Alghero'ya giden Puigdemont'un havaalanında sınır polisi tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Puigdemont'un cuma günü Sassari'deki mahkemeye çıkarılacağı ve serbest kalması ya da iadesiyle ilgili kararın verilmesinin beklendiği ifade edildi.

DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMIŞTI

İspanya'daki yargı sürecinden kaçarak Belçika'da yaşayan Puigdemont ve diğer iki Katalan AP milletvekilinin dokunulmazlığını geçtiğimiz mart ayında kaldırılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...