Tgrt Haber

Buça'daki katliamın görgü tanığı: Kapıyı taradılar yatağında ölü bulduk

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Nisan 2022 14:44 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 15:10
Buça'da kalanlar, şimdilerde Rus ordusunun saldırısına uğramış marketlerde bozulmamış ürünler arıyorlar.

Rus ordusunun sivil katliam gerçekleştirdiği Buça'da kayıplarını defnetmek için Ruslardan izin istediklerini anlatan bir kişi, dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Buça'da kalanlar, şimdilerde Rus ordusunun saldırısına uğramış marketlerde bozulmamış ürünler arıyorlar.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 43. günde de devam ederken Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil katliamın yankıları sürüyor. Rus ordusunun şehirden ayrılmasıyla gün yüzüne çıkan sivil katliama şahit olanların anlattıkları ise kan dondurucu... Rus ordusu Buça'dayken kayıplarını defnetmek için Ruslardan izin istediklerini söyleyen Natalia, Rus ordusunun bir kişinin kapısına dayanıp, açmayınca da kapıyı taradıklarını, içerdeki kişinin yatağında bu şekilde infaz edildiğini anlattı:

''Bir kadın ve bir adam öldürülmüştü, onları defnetmeye karar verdik. İzin vermediler ve cansız bedenleri bir hafta kaldı. Yedi tank vardı ve akşam saatlerinde tek tek evleri gezip, kapılara dayandılar.''

Buça'daki katliamın görgü tanığı: Kapıyı taradılar yatağında ölü bulduk

''Alexander Aleksandrovich’in evine de gittiler ve kapıya dayandılar. Açmayınca evi taradılar ve Alexander kapıyı açacağını söylediyse de duymadılar. Sonra o üçüncü kattaki atlayarak kurtuldu. Ancak artık değneklerle yürüyor.''

Öte yandan Rus güçlerinin kentten ayrılmasının ardından, Ukraynalı ekipler kente girerken sokakların sivillere ait cansız bedenlerle dolu olduğu görüldü. Ukraynalı ekipler sokaklardaki cansız bedenleri toplarken, çok sayıda sivil de yaşadıkları evlerde can verdi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...