Tgrt Haber
11 Ocak 2022 19:37

Kazakistan’daki tahliye işlemi sona erdi!

Kazakistan’da yaşanan protestolar ile birlikte ülkede mahsur kalan THY ekiplerinin de bulunduğu havacılık personelleri ve yolcular tahliye seferi ile İstanbul’a getirildi.

Kazakistan’daki tahliye işlemi sona erdi!
Kazakistan,tahliye,thy,,ilker aycı,

Geçtiğimiz günlerde Kazakistan’da başlayan protestolar ülkedeki uçuşları askıya aldırdı. Olayların kontrol altına alınmasının ardından ülkede mahsur kalan THY personellerinin de bulunduğu havacılık çalışanları ve bu ülkede kalan yolcular ‘Tahliye seferi’ ile Türkiye’ye getirildi.

İLKER AYCI OPERASYONU YERİNDE TAKİP ETTİ

Tahliye işlemlerinin dün gece saatlerinde İstanbul Havalimanı’ndan kalkış yapan THY’nin TK6902 sefer sayılı tahliye uçağı, sabah saat 06.00’da Almatı Havalimanı’na ulaştı. Yolcuları alan uçak daha sonra yeniden havalanarak saat 16.20’de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da tahliye seferi ile birlikte Kazakistan’a giderek operasyonu yerinde takip etti. Aycı, daha sonra ekip ve yolculara eşlik ederek yurda döndü. Boeing 777-300ER tipi uçakla gerçekleştirilen tahliye seferinde THY, ACT ve MNG Havayolları uçuş ekipleri, Azerbaycan merkezli özel kargo havayolu şirketi Silk Way Airlines çalışanları ile Türk vatandaşları da yer aldı.

“İLK SİVİL HAVAYOLU UÇAĞI BİZİM OLDU”

İnişin akabinde yolcular terminalden çıkarken, personeller ise ekip terminalinden yurda giriş yaptı. THY’nin ekip terminalinde düzenlenen karşılama töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ekiplerin güvenlik durumunun sürekli kontrol edildiğini belirterek, “Aldığımız bilgilerde onların güvenliği konusunda devamlı takipte bulunduk. Ne zaman izin alıp uçacağımız konusunda da takipte bulunduk. Oraya ilk giden sivil havayolu uçağı bizim Türk Hava Yolları olarak bizim uçağımız oldu. Ruslar askeri uçaklarla tahliyelere başladılar ama biz kendi vatandaşlarımızı kendi ve ekiplerimizin yanı sıra yine Türk sivil havacılığının önemli şirketlerinin de ekiplerini tahliye etmiş bulunuyoruz. 167 yolcumuzla kalkıp buraya döndük” açıklamasında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...