Tgrt Haber
30 Aralık 2015 16:00

Kim Jong-un'un 'en yakın arkadaşı' öldü

Kuzey Kore'nin, Güney Kore müzakerelerinden sorumlu üst düzey yetkilisinin trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Kim Jong-un'un 'en yakın arkadaşı' öldü
Kim Jong-un, kuzey kore,

Resmi KCNA ajansı haberinde, Kuzey Kore İşçi Partisi sekreteri Kim  Yang-gon'un dün sabah geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "en yakın dostu ve sadık devrimci  yoldaşı" olarak tanınan Kim için yarın 80 kişilik resmi bir cenaze töreni  düzenleneceği açıklandı. Cenazeye, Kim Jong-un da katılacağı belirtildi. 
Haberde, ülkenin Güney Kore ile müzakerelerinden sorumlu dairenin  başkanı olan Kim'in geçirdiği kazaya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, bu  durum, Güney Kore basınında spekülasyonlara neden oldu. Güney Koreli yetkililer  ise konuyla ilgili yorum yapmadı. 
Kim Yang-gon'un yerine kimin geçeceği henüz bilinmiyor, öte yandan  Güney Koreli uzmanlar, Kim'in ölümünün ardından, iki ülke arasındaki ilişkilerde  gerilimin süreceği tahmininde bulunuyor. 
Güney Kore ve Kuzey Kore üst düzey yetkililerin bu ay içinde ikili  ilişkileri güçlendirmek için yaptığı görüşmelerden kayda değer bir sonuç  çıkmamıştı. 
Kim Yang-gon'un da aralarında olduğu iki ülke yetkilileriyle 25  Ağustos'ta Panmunjom'da yapılan görüşmelerde, Güney Kore'nin propaganda  yayınlarına son vermesi ve Kuzey'in cephe hattından askerlerini geri çekmesi  konusunda anlaşmaya varılmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...