Tgrt Haber

Kızıldeniz'de gerilim sürüyor! İsrail dünyayı tehdit etti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
10 Aralık 2023 17:30 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 17:36
Kızıldeniz'de gerilim sürüyor! İsrail dünyayı tehdit etti
israil,,yemen,gazze,abd

İsrail, mal taşıyan gemilerin Kızıldeniz'e girişlerine izin vermeyeceklerini açıkladı. Husiler'e askeri müdahale tehdidinde bulunan İsrail, diğer ülkelere de uyarılarda bulundu.

Yemen'deki Husiler Kızıldeniz'de İsrail'e giden tüm gemileri milliyeti ne olursa olsun hedef alacaklarını açıkladı. Husilerin askeri sözcüsü, Gazze'de gerçekleşen soykırım nedeniyle İsrail limanlarına giden tüm gemilerin Kızıldeniz ve Umman Denizi'ne girişinin yasaklandığını açıkladı.

Sözcü, "Gazze ihtiyacı olan gıda ve ilacı almazsa, Kızıldeniz'de İsrail limanlarına giden tüm gemiler, milliyeti ne olursa olsun, silahlı kuvvetlerimizin meşru hedefi haline gelecektir." dedi. Husiler, geçen ay bir İsrail şirketiyle bağlantısı olan İngilizlere ait  kargo gemisine el koymuştu.

FRANSA 2 İHA'YI KIZILDENİZ'E DÜŞÜRMÜŞTÜ

Bugün Fransa Genelkurmay Başkanlığının X hesabından yapılan açıklamada, Fransa donanmasına ait Languedoc çok amaçlı fırkateyninin Yemen kıyılarından kendisine doğru uçuş yapan 2 İHA'yı Kızıldeniz'e düşürdüğü belirtildi.

Açıklamada, müdahalenin dün gece Fransa saatiyle 21.30 ve 23.30'da Yemen'in sahil şehri Hudeyde'nin 110 kilometre açığında gerçekleştiği kaydedilirken, Fransız donanmasına ait geminin İHA'lar tarafından hedef gösterildiğine ilişkin bir değerlendirmeye yer verilmedi. Yemen'in stratejik açıdan önemli liman kenti Hudeyde, İran destekli Husilerin kontrolünde bulunuyor.

Kızıldeniz'de gerilim sürüyor! İsrail dünyayı tehdit etti

"DÜNYA İLGİLENMEZSE BİZ ASKERİ OLARAK ÖNLEM ALACAĞIZ"

İsrail'den ise "Dünya bu sorunla ilgilenmezse biz askeri olarak önlem alacağız" açıklaması geldi. Başbakan Benyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'dan Husilere karşı adım atmasını istedi. Husiler, Gazze savaşının başından beri çok sayıda roket ve drone'la İsrail'e saldırı girişiminde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...