Tgrt Haber

Kızıldeniz'de ilk: Husiler İran'a giden gemiyi vurdular

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
13 Şubat 2024 10:08 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 14:50
Kızıldeniz'de ilk: Husiler İran'a giden gemiyi vurdular
,,iran

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de Yunan şirketine ait, İran'a giden bir kargo gemisini vurdular. 

Kızıldeniz'de gerilim devam ediyor. Yemen'de İran destekli Husiler, Kızıldeniz üzerinden İran'a giden bir kargo gemisine saldırı düzenledi. ABD ordusundan yetkililerin duyurduğu saldırıda gemide ufak çaplı hasar oluştuğu, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Taşımacılık sektöründeki kaynaklar Reuters'ın aktardığına göre, İsrail ile Hamas arasındaki savaşta Filistinlilere destek vermek amacıyla gemi saldırılarına başlayan Husilerin dün düzenledikleri saldırılarla ilk kez İran'a giden bir gemiyi hedef aldıklarını belirttiler.

GEMİ İKİ FÜZEYLE VURULDU

ABD Merkez Komutanlığı, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İran'ın desteklediği Husi militanları Yemen'de kendi kontrollerinde olan bölgelerden Babülmendep (Boğazı) yönünde iki füze fırlattılar. İki füze de Kızıldeniz'de Brezilya'dan mısır taşıyan, Yunan şirkete ait ve Marshall Adaları bandıralı olan MV Star Iris kargo gemisine doğru fırlatıldı.''

Kızıldeniz'de ilk: Husiler İran'a giden gemiyi vurdular - 1. Resim

.

HUSİLER: GEMİ ABD'YE AİTTİ

Husilerin sözcüsü Yahya Saree ise televizyonda yayınlanan açıklamasında geminin ABD'ye ait olduğunu söyledi.

ABD'li yetkililer, "Gemi, ufak çaplı hasar aldığını ve mürettebatta yaralanan olmadığını bildirdi. MV Star Iris'in varış noktası İran'ın Bender İmam Humeyni kenti" açıklamasında bulundular.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...