Tgrt Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan referandum açıklaması

04 Ekim 2016 19:29
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan referandum açıklaması
kıbrıs, kktc, referandum,

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs'ta devam eden yoğunlaştırılmış müzakere sürecine ilişkin, 2017 yılının ortalarında bir referandumdan söz edilebileceğini söyledi.

Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.

Yaklaşık üç buçuk saat süren görüşmede Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ile diğer yetkililer hazır bulundu.

Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ekim ayı içerisinde müzakerelerde dört başlığa (Ekonomi, AB Meseleleri, Yönetim ve Güç Paylaşımı ve Mülkiyet) odaklanacaklarını ifade ederek, hedefin bu konularda ayrılık noktalarını azaltarak minimum düzeye indirmek olduğunu söyledi.

Akıncı, "İşlerin yolunda gitmesi durumunda referandum tarihi ne zaman düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Akıncı, "2017’nin birkaç ayı mutlaka anayasaların yazımı, federal yasaların yazımı, bütün teknik konuların tamamlanması için çalışılacak. Onlar siyasi bir anlaşma sağlandığı takdirde hızlı bir şekilde, çok daha geniş kadrolarla ele alınıp tamamlanacak konulardır. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın, yıl sonu hedefine ulaşılması ve teknik çalışmaların tamamlanması halinde halka referandumda bilinçli oy kullanması için gerekli bir zaman dilimi de verilecek. O zaman referandum için 2017’nin ortalarına yakın bir zaman diliminden söz edebiliriz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...