Tgrt Haber

Komşuları buldu! Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un çöpünden G7 zirvesinin gizli belgeleri çıktı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Der Spiegel
24 Temmuz 2022 08:58 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 09:20
Komşuları buldu! Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un çöpünden G7 zirvesinin gizli belgeleri çıktı!
almanya,olaf scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un komşuları, çöplerini karıştırınca G7 zirvesine ait gizli bilgiler çıktı. Alman medyası, Scholz'un eşi Britta Ernst'ün gizli belgeleri çöpe atmaya alışkanlık haline getirdiğini ayrıca kağıt atıklarla evsel atıkları karıştırarak geri dönüşüm kurallarını ihmal ettiğini yazdı.

Alman dergisi Der Dpiegel'in haberine göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un eşi Britta Ernst, özel belgeleri defalarca kez çöpe attı. Ernst, bunun yanı sıra geri dönüşüm kurallarını da ihlal etti ve kağıt atıkları evsel atıklarla karıştırdı. Gizli belgeler, binadaki komşularının çöğleri karıştırmasıyla ortaya çıktı. Brandenburg eyaletinde eğitim bakanı olan 61 yaşındaki Ernst, gizli belgelerin düzenli olarak çöpe atıldığını bildirdi. Scholz ve Ernst'in komşuları, belgelere ilk kez geçtiğimiz yıl kasım ayında rastladığını belirtti. Çöp toplama odasında yere saçılan kağıtlar arasında Ernst'in birkaç gün önce yaptığı konuşmanın taslağı da bulundu.

Der Spiegel haberinde, Alman liderin ailesinin atıklarını, geri dönüşüme uygun ayırmadığı için de eleştirdi. Der Spiegel’in gazetecilerine gösterilen belgeler  arasında Ernst'in Mayıs ayındaki etkinlik takviminden bir sayfa ve konuşma İngilizcesini geliştirmek istediğini gösteren çıktısı alınmış bir e-posta yer alıyor. Çöpe bulunan farklı bir belge ise Eylül 2021'deki federal seçimler günü için nasıl giyineceğini planladığını gösteriyor.

Komşuları buldu! Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un çöpünden G7 zirvesinin gizli belgeleri çıktı!

G7 ZİRVESİNİN GİZLİ BELGELERİ DE ÇÖPTEN ÇIKTI

Aynı şekilde geçtiğimiz ay Bavyera'da düzenlenen G7 zirvesinin belgeleri de çöpten çıktı. Belgelerde Ernst'in ilgilenmekle yükümlü olduğu grubun devlet başkanlarının eşlerinin ve partnerlerine dair özel bilgiler yer alıyor. Örneğin, Kısa süre önce istifa eden İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin eşi Maria Cappello'nun fotoğrafının altındaki notta "halktan kaçınıyor" yazıyor. Japonya başbakanının eşi Yuko Kişida ise "Mazda'da sekreter" olarak etiketleniyor.

Der Spiegel'e göre tüm bunlar kamuya açık bilgiler olsa da, belgenin kendisi "gizli bilgi - yalnızca resmi kullanım için" şeklinde tanımlandı. Hem Scholz hem de Ernst'e, uygun şekilde imha edilmeleri de dahil olmak üzere, sınıflandırılmış belgelerin düzgün bir şekilde kullanılması konusunda eğitim verilmiş olması gerekiyor. Bu kurallar, gizli belgelerin, içerikleri tanınmayacak şekilde imha edilmesi gerektiğini savunuyor.

Öte yandan, Der Spiegel yorum için Scholz ve Ernst'e ulaştığını, ancak ne Başbakanlık'tan ne de Brandenburg Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bir yanıt almadığını söyledi.

Kaynak: Der Spiegel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...