Tgrt Haber
25 Aralık 2021 16:04

Köpek balığının saldırdığı ABD’li sörfçü hayatını kaybetti

ABD’de bir sörfçü, köpek balığı tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Köpek balığının saldırdığı ABD’li sörfçü hayatını kaybetti
Köpek Balığı,Sörf

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Morro Strand plajında sörf yapan 31 yaşındaki bir kişi, köpek balığı saldırısı nedeniyle yaşamını yitirdi. Yetkililer, sörfçüye Büyük Beyaz Köpek Balığının saldırmış olabileceği üzerinde durduklarını belirtti. Morro Liman Müdürü Eric Endersby yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan kişinin yakınlarda bulunan başka bir sörfçü tarafından yüzüstü olarak bulunarak sudan çıkartıldığını ifade ederek “Sudan çıkartıldığında bir köpek balığı saldırına uğradığı belirgindi” dedi. Sörfçünün sudan çıkarıldıktan sonra yapılan sağlık müdahalelerine tepki vermediği ve olay yerinde hayatını kaybettiği de ifade edildi.

YILDA 80 KÖPEK BALIĞI SALDIRISI 

Endersby, saldırının yakın zamanda meydana geldiğini de söylerken ekiplerin olayın yaşandığı bölgede köpek balığını arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Endersby, “Özellikle saldırının gerçekleştiği zaman da ele alındığında, açıkçası bu çok trajik, hepimiz çok üzgünüz. Aileye taziyelerimizi iletiyoruz” dedi. Saldırı sonrasında halka, 24 saat boyunca sudan uzak durulması çağrısında bulunuldu.
ABD’de bu yıl 41 köpekbalığı saldırısı olduğu bilinirken, bu sayının dünya çapında 80 olduğu da öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...