Tgrt Haber

Korkunç olay... Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber (Çeviri)
16 Şubat 2024 15:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 17:29
Korkunç olay... Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı
ABD,kaza

19 yaşındaki Idaho'lu genç kız, geçirdiği korkunç kazada arabasından fırladıktan sonra kırık bacağıyla bir saat boyunca elektrik hattında asılı kaldı.

Idaho'lu bir genç kız, havaya fırladığı ve yardım beklerken kırık bacağıyla bir saatten fazla bir süre elektrik hattında asılı kaldığı korkunç bir araba kazasından sağ kurtuldu. 19 yaşındaki Kennedy Littledike, 22 Mayıs 2021'de erkek arkadaşıyla ayrılık süreci yaşarken direksiyon başında duygusallaşınca arabasıyla kaza yaptı.

O sırada 16 yaşında olan genç kız, iki arkadaşıyla gün batımını izledikten sonra geri dönerken ağlamaya başladı. Aracının kontrolünü kaybeden kız yoldan çıktı.

"ELEKTRİK DİREĞİNE ASILI KALMIŞTIM"

Littledike o an yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Aracı toparlayabilmek için çok fazla manevra yaptım fakat yolun sağ tarafından yoldan çıktım. Aracın benim olduğu tarafı elektrik direğine çarptı ve takla atıp araçtaki arkadaşlarımla birlikte yuvarlanmaya başladık." 

"Emniyet kemerlerimiz yanımızda değildi. Bu yüzden takla atarken ve araçtan ilk fırlayan ben olduğumda yerde olmadığımı fark ettim. Aslında kırık bacağımla elektrik hattına asılı kalmıştım."

Korkunç olay! Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı - 1. Resim

LITTLEDIKE VE İKİ ARKADAŞI KAZADA CİDDİ ŞEKİLDE YARALANDI

Littledike ve iki arkadaşı Nakia Molina ve Jacob Rasmussen, üçünün de araçtan fırladığı kazada ciddi şekilde yaralandı. Komşuları ve aile üyeleri onları bulduğunda Molina baygındı ve Rasmussen'in de ağır kanaması vardı.

Her iki genç de diğer yaralanmaların yanı sıra omurların ve kemiklerin kırılması gibi ciddi sorunlar yaşarken, kazadan bir süre sonra tamamen iyileştiler.

 Korkunç olay! Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı - 2. Resim

30 METRE HAVAYA FIRLADI

Kazada Littledike 30 metre havaya fırladı, ancak elektrik hattına inişi hayatını kurtardı. Littledike, "Araçtan fırlama sürecinde kolum koptu, sırtımdaki deriye asılı kaldı ve sonra uyluk kemiğim telin üzerinden koparak yüzümün önünde asılı kaldı" ifadelerini kullandı.

Littledike olay anını anlatırken şöyle devam etti:

"Pek çok insan "Nasıl kan kaybından ölmedin?" diye soruyor. Bacağımdaki ana atardamar elektrik hattı tarafından sıkıştırılmıştı ve sonra kolumdaki ana atardamar elektrik çarptığında dağlanmıştı."

"Kanımın içinde boğulduğumu hatırlıyorum çünkü kan bacağımdan akıyordu, kolumdan akıyordu ve burnuma giriyordu, ben de kanımı siliyordum çünkü tam anlamıyla beni boğuyordu."

Korkunç olay! Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı - 3. Resim

21 AMELİYAT GEÇİRDİ

Littledike'ın kırık femur, humerus ve köprücük kemiğinin yanı sıra brakiyal pleksus yaralanmasının tedavisi için 21 ameliyat geçirmesi gerekti.

Littledike olaya ilişkin, "(Bir ilk müdahale görevlisi) bacağımı tuttu ve telden çıkarmak zorunda kaldı ve siz sadece bedenimin cansız bir şekilde sedyeye düşüşünü izlediniz. Turnikeyi taktılar ve kemiğimi telden geri çıkarmak zorunda kaldılar. Ve çığlık attığımı söylediler. Sonra sedyeye düştüğümde sessizlik oldu." ifadelerine yer verdi.

Korkunç olay! Aracın camından havaya fırladı! Elektrik tellerinde bir saat asılı kaldı - 4. Resim

Littledike, "Toplam beş ampütasyon geçirdim çünkü mümkün olduğunca çok şeyi kurtarmaya çalıştılar çünkü protez bir bacağın yürümesi için ne kadar çok bacağa sahip olursanız o kadar kolay olur" diye açıkladı.

Genç kız babasının kendisine bacağını kaybettiğini söylediğini ve cevap olarak, "Arkadaşlarımdan biri bir uzvunu kaybetti mi?" diye sordum. O da "Hayır" dedi. Ben de "İyi ki ben kaybediyorum çünkü arabayı ben kullanıyordum" dediğini hatırlıyor.

Kaynak: TGRT Haber (Çeviri)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...