Tgrt Haber
31 Aralık 2021 11:24

ABD'den çarpıcı açıklama! Kovid-19 aşıları çocuklarda kalp kası iltihabına neden olabiliyor

ABD’de yapılan araştırmaya göre, mRNA Kovid-19 aşılarının çok az bir oranda 5-11 yaş arasındaki çocuklarda kalp kası iltihaplanmasına neden olduğunu açıkladı.

ABD'den çarpıcı açıklama! Kovid-19 aşıları çocuklarda kalp kası iltihabına neden olabiliyor
Koronavirüs kalp kası iltihaplanması,Çocuklarda Koronavirüs aşısı

Dünya Koronavirüsle mücadeleye devam ediyor. Halen Koronavirüse karşı en etkili silah aşılar… Ancak aşıların istenmeyen yan etkileri olabiliyor ve bu durum insanları korkutabiliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan verilere göre, Pfizer-BioNTech’in aşısının özellikle 2. dozdan sonra 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklarda çoğunlukla hafif yan etkilere neden olduğunu ancak çok az olmakla beraber kalp kası iltihaplanmalarına da neden olduğunu açıkladı. Aşının çocuklarda enjeksiyon yerinde ağrı, yorgunluk ve baş ağrısı reaksiyonların oluştuğu kaydedildi. Ayrıca, 5-11 yaşları arasındaki çocuklarda bir tür kalp kası iltihabı olan 11 vakanın tespit edildiği belirtildi. Bu vakaların yedisinin iyileştiği dördünün ise iyileşmekte olduğu vurgulandı. 

ABD'den çarpıcı açıklama! Kovid-19 aşıları çocuklarda kalp kası iltihabına neden olabiliyor

YÜZDE 92 KORUMA 

Kalp kası iltihabının mRNA aşılarından sonra nadir görüldüğünün altının çizildiği raporda, çocuklara yaklaşık 8,7 milyon doz Pfizer aşısı yapıldığına dikkat çekildi. Pfizer'ın iki dozlu aşısının 12 ila 17 yaş arasındaki ergenlerde Koronavirüs enfeksiyonlarına karşı %92 etkili olduğunu belirtildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...