Tgrt Haber
08 Ağustos 2021 23:00

Kovid-19 salgınının başladığı Wuhan'da yeni alarm!

Koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Çin'in Wuhan kentinde yeni koronavirüs vakaları tespit edilince kentte alarm verildi.

Kovid-19 salgınının başladığı Wuhan'da yeni alarm!
wuhan,çin,koronavirüs,kovid-19,test

2019'ın sonlarına doğru ortaya çıkan Kovid-19 salgınının başladığı yer olarak düşünülen Çin'in Wuhan kentinde yeniden seferberlik haline geçildi.

YENİ VAKA TESPİTİ SONRASI ÖNLEMLER ARTIRILDI

Kentte yaklaşık 14 ay sonra 3 Ağustos 2021 tarihinde 7 koronavirüs vakası tespit edilmişti. Yeni vakaların tespiti sonrası 11 milyonu aşkın nüfusa sahip kentte salgının yeniden yayılmasından endişelenen yetkililer, nüfusun neredeyse tamamına Kovid-19 testi uyguladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında bölgedeki tüm okul ve eğitim kurumlarına yüz yüze eğitim faaliyetlerini askıya alma, yerleşkelerindeki sağlık denetimlerini artırmaları talimatı verildi. Ayrıca metroda maske takma, ateş ölçme ve sağlık takip kodlarını kontrol etme zorunluluğu da dahil olmak üzere önlemler artırıldı.

11,3 MİLYON KİŞİYE TEST YAPILDI

Wuhan Belediye Hükümeti Genel Sekreter Yardımcısı Li Tao, düzenlediği basın toplantısında seferberlikle ilgili son durumu paylaştı. Geçen hafta başlayan test uygulamasının 6 yaşın altındaki çocuklar ve yaz tatilindeki öğrenciler haricinde şehirdeki tüm sakinlere Kovid-19 testi yapıldığını belirten Li Tao, yaklaşık 11,3 milyon kişiye test yapıldığını aktardı. Yetkililer, Wuhan’da yapılan testler sırasında 9 yeni vakaya rastlandığını ve bu kişilerin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Kovid-19 salgınının başladığı Wuhan'da yeni alarm!

ÇİN'DE KOVİD-19 KAYNAKLI 4 BİN 636 ÖLÜM

Şehirde başlatılan test seferberliğinin yaklaşık 2 bin 800 tesiste 28 binden fazla sağlık çalışanı ile hayata geçirildiği bildirildi. Yapılan testler sonucunda Wuhan’da dün 41 yerel asemptomatik vaka ile 37 yerel vaka tespit edildi. Salgının başından bu yana 93 bin 701 Covid-19 vakasının doğrulandığı Çin'de 4 bin 636 kişi korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...