Tgrt Haber
23 Aralık 2021 12:06

ABD ordusunun iki yıldır yürüttüğü çalışma ortaya çıktı! Tüm varyantlara tek aşı

ABD, tüm dünyayı iki yıldır sarsan klasik Kovid-19, Omciron da dahil tüm varyantları ve ölüm saçan SARS’a karşı tek aşı üretmeyi başardı.

ABD ordusunun iki yıldır yürüttüğü çalışma ortaya çıktı! Tüm varyantlara tek aşı
Kovid-19,Omicron varyantı,Koronavirüs aşısı

Tüm dünya 2 yıldır klasik Kovid-19 ve varyantlarına karşı mücadele ediyor. Kovid-19’a karşı halen tek silah aşı… Dünyada pek çok aşı çeşidi geliştirilse de aşılar her varyanta karşı aynı etkiye sahip değil. Bu yüzden özellikle Kovid-19’un ortaya çıkan her yeni varyant, beraberinde ‘Aşılar yeni varyanta karşı ne kadar etkili?’ tartışmasını da beraberinde getiriyor. ABD Ordusu bu sorunu çözmek için çok önemli bir adım attı ve klasik Kovid-19, Omciron da dahil tüm varyantları ve SARS’a karşı tek aşı üretmeyi başardı. 

HERKES YA AŞI YA DA OMİCRON İLE ENFEKTE OLACAK 

ABD’deki Walter Reed Ordu Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim adamları, Covid-19 ve Omicron da dahil tüm varyantlarına ve milyonlarca insanı öldüren önceki SARS kaynaklı virüslere karşı etkili tek bir aşı geliştirdiklerini duyurmaya hazırlanıyor. İki yıllık bir çalışmanın sonucu olan araştırmada, Covid-19 virüsünün ilk DNA dizilimini 2020'nin başlarında aldı. Çok erken bir tarihten itibaren yalnızca mevcut türe değil aynı zamanda tüm olası varyantlarına karşı da çalışacak bir aşı yapmaya odaklandı. Ardından bu yıl hayvan ve insan denemelerinin birinci aşaması olumlu sonuçlarla tamamladı.

24 YÜZLÜ FUTBOL TOPU ŞEKLİNDE 

Walter Reed'in bulaşıcı hastalıklar bölümünün yöneticisi Dr. Kayvon Modjarrad, Defence One’a verdiği röportajda aşının insan ve hayvan denemelerinin birinci aşamasının olumlu sonuçlarla tamamlandığını söyledi. Yeni aşının 2. ve 3. aşama denemelerine geçileceğini kaydeden Modjarrad, “Her şey tam olarak umduğumuz gibi ilerliyor. Omicron varyantı ile bu virüsten gerçekten kaçmanın bir yolu yok. Çok yakında ya tüm dünyanın aşı olacağını ya da enfekte olacağını düşünüyorum" dedi.
Walter Reed'in aşısında mevcut aşıların aksine 24 yüzlü futbol topu şeklinde bir protein kullanıyor. Bu da bilim adamlarının birden fazla varyantın sivri uçlarının proteinin farklı yüzlerine eklemesine olanak tanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...