Tgrt Haber

Kovid bulaştı, göz rengi bir günde değişti: Doktorlar bile ne olduğunu anlayamadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 15:00 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 16:17
Kovid bulaştı, göz rengi bir günde değişti: Doktorlar bile ne olduğunu anlayamadı
Tayland,Bebek,

Koronavirüs bulaşan 6 aylık bir bebek, yaşadığı olayla tıp literatürüne girdi. Yüksek ateş ve öksürük belirtileri gösteren bebeğe verilen ilaç, bir günde göz rengini değiştirdi. Olayı doktorlar bile şaşkınlıkla karşıladı.

Tayland’da yaşanan olay tıp literatürüne girdi. Koronavirüse yakalanan 6 aylık bebek, ailesi tarafından yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye getirildi.

Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından favipiravir isimli ilaç verilen bebekte ertesi gün şoke eden bir değişiklik meydana geldi. Çocuğun ebeveynleri ve doktorlar ertesi gün büyük bir şaşkınlık yaşadı.

ÇOCUĞUN TEDAVİSİ SONLANDIRILDI

Çocuğun kahverengi olan gözü bir gün içnide maviye döndü. Doktorlar bebeğin tedavisine devam ederken ilaç tedavisi sonlandırıldı. İlaç tedavisinin bitirilmesinden sonraki 5 gün içinde ise çocuğun göz rengi normale döndü.

GÖRME BOZUKLUĞU YAŞAMADI

Doktorlar çocuğun korneasının mavi bir renge büründüğünü belirtirken, iriste ise bir renk kalmadığını duyurdu. Bilim insanları favipiravir isimli ilacın gözü nasıl etkilediğinin anlaşılamadığını duyurdu.

Bilim insanları, “Gözün ışığı absorbe etme etkisi ilaç sayesinde artmış olabilir” dedi. Yetkililer çocuğun koronavirüsü atlattığını ve herhangi bir görme bozukluğu da yaşamadığını açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...