Tgrt Haber

Kovid, Nipah, Eris derken bir virüs daha hortladı: Dünyanın en derin noktasından 'ölüm' çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 13:17 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 13:26
Kovid, Nipah, Eris derken bir virüs daha hortladı: Dünyanın en derin noktasından 'ölüm' çıktı
,Eris,,Salgın,Virüs,Kovid,Koronavirüs

Kovid, Nipah, Eris varyantı derken dünyanın derin noktası olan Mariana Çukuru'nda yeni bir virüs keşfedildi. Bakterilerin bile zar zor yaşayabildiği yerde virüs keşfedilmesi bilim dünyasını şaşkına uğrattı.

Çinli araştırmacılar, dünyanın en derin noktası Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altında yeni bir virüs türü keşfetti. Çin Okyanus Üniversitesi'nde araştırma çalışmalarının başındaki isim Min Wang, yaşamın olduğu her yerde, patojenlerin iş başında olduğunu söyledi. Wang, "Dünyanın en derin noktasında bile virüsleri bulabiliyorsunuz” dedi.

YENİ VİRÜSÜN ADI NE?

Yeni keşfedilen virüsün “'bakteri yiyen” anlamına gelen bir bakteriyofaj olduğunu belirten Wang, bakterilerin içine bulaşıp çoğalarak hayatta kaldığını aktardı. Wang, yeni virüsün adını ise 'vB_HmeY_H4907' olduğunu söyledi.

Araştırmanın diğer bir önemli konumunda yer alan Yue Su ise bakteriyofajları incelemenin ve bu konuda daha fazla bilgi edinmenin insanlar için faydalı olduğunu belirtti.

Kovid, Nipah, Eris derken bir virüs daha hortladı

Özellikle günümüzün antibiyotik kullanımı ve antibiyotiğe dirençli bakterilerin çoğaldığını aktaran Su, "Bu virüsler insanları bakteriyel enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabilir" dedi.

İNSANLARI ENFEKTE EDEBİLİR Mİ?

Su, ayrıca mevcut araştırmaların, okyanus tortusunda bulunan virüs gibi bakteriyofajların insanları ve deniz yaşamını enfekte etmesinin olası görünmediğini, çünkü konakçısının bakteri olduğunu söyledi. 

Yeni virüsün insanları ve deniz yaşamını enfekte etmesinin olası görünmediğini

DENİZ SEVİYESİNİN 9 KİLOMETRE ALTINDA BULUNDU

Microbiology Spectrum adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmaya göre, yeni virüs en alçak noktasında yaklaşık 11 kilometre yüksekliğe ulaşan Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altındaki tortuda bulundu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...