Tgrt Haber
08 Eylül 2022 19:10 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 00:11

Cenaze operasyonu sızdı! Kraliçe Elizabeth ölümü 'Köprü yıkıldı' adlı gizli kodu devreye soktu

Kraliçe II. Elizabeth'in hastaneye kaldırılmasının ardından hem İngiliz medyası hem de dünya endişeye kapıldı. Kraliçe'nin ölüm haberiyle beraber İngilizler 'Operasyon Londra Köprüsü' planını uygulamaya koydu.

Cenaze operasyonu sızdı! Kraliçe Elizabeth ölümü 'Köprü yıkıldı' adlı gizli kodu devreye soktu
ingiltere,kraliçe elizabeth

Dünya bugün İngiltere'den gelen bir son dakika haberine kilitlendi. Kraliçe II. Elizabeth, sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından hastaneye kaldırıldı. 1952'den beri tahtta oturan Kraliçe'nin doktor gözlemi altında tutulması gerektiği söylenirken ailesi yanına gitmek için harekete geçti. Kraliçe'nin çocuklarının ve torunlarının Balmoral'a adeta canhıraş bir şekilde gittiği yazılırken merak edilen ikili Meghan Markle ve Prens Harry'nin de İskoçya'ya gitmek için yola çıktığı bildirildi.

Cenaze operasyonu sızdı! Kraliçe Elizabeth ölümü 'Köprü yıkıldı' adlı gizli kodu devreye soktu

'LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI'

Kraliçe Elizabeth'in ölmesi durumunda İngiltere yönetimi gizli planları ve programları devreye sokmaya hazırlanıyordu. Kraliçe akşam saatlerinde hayatını kaybedince II. Elizabeth'in özel kalemi Sir Christopher Geidt, Başbakan Truss'a gizli bir hat üzerinden ulaşarak bilgi verdi. Ölüm gerçekleşince başbakana ''Londra Köprüsü yıkıldı'' diyerek gizli kodu söyledi.

'Operasyon Londora Köprüsü'nün uygulanmaya başlamasının ardından 15 ülke ve 36 İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi ülkeye bilgi verilecek. Ölüm haberinin ardından BBC'de Kraliçe Elizabeth'in cenazesine kadar komedi programı yayımlanmayacak. Radyo kanallarına da özel bir ışık gönderilecek ve bu sayede radyocular ''uygun olmayan'' müzikleri çalmayacak ve haberlere geçebilecek.

Cenaze operasyonu sızdı! Kraliçe Elizabeth ölümü 'Köprü yıkıldı' adlı gizli kodu devreye soktu

ÇALIŞANLAR EVLERİNE YOLLANACAK

Kraliçe II. Elizabeth’in ölmesiyle birçok İngiliz çalışan eve erken gönderilecek. 12 günlük yas döneminde bayraklar yarıya indirilirken spikerler siyah giyinecek ve milletvekilleri de siyah pazubandı takacak. Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin olduğu gün resmi tatil ilan edilirken, bankalar ve Londra Borsası’nda işlem yapılmayacak.

Kraliçe’nin naaşı Westminster Hall’da dört gün boyunca sergilenecek ve Kraliçe ile eşi Edinburgh Dükü’nün yan yana gömülmesi bekleniyor. Kraliçe Elizabeth’in yaşamını yitirmesinden sonra, Prens Charles’ın tahta geçmesi bekleniyor.

DİNLENMESİ TAVSİYE EDİLDİ

Öte yandan bir saray kaynağından edinilen bilgilere göre, kraliyet üyelerinin acilen bilgilendirildiğini ve hükümdarın düştüğü yönündeki spekülasyonların önemsenmediğini söyledi. Dün doktorları tarafından dinlenmesi tavsiye edilen Kraliçe, kraliyet danışmanlarıyla planlanan sanal toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı.

BU LİNKTEN SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bir Müslüman düşmani daha GEBERDİ 8 Eylül 2022 22:02

Bir Müslüman düşmani daha GEBERDİ

Sonraki Haber Yükleniyor...