Tgrt Haber

Kremlin: Kırım pazarlık konusu değil! Süreç uzun sürecek

30 Mart 2022 14:12 - Güncelleme : 30 Mart 2022 14:26
Kremlin: Kırım pazarlık konusu değil! Süreç uzun sürecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile yürütülen müzakerelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, sürecin uzun süreceğini, Kırım'ın ise pazarlık konusu olamayacağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da gerçekleşen müzakerelere ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Peskov, müzakerelerde henüz umut verici bir sonuca uşalaşamadıklarını belirtti. Rus müzakere heyeti başkanı Vladimir Medinskiy'nin bugün daha detaylı bilgiler vereceğini söyleyen Peskov, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Öncelikle meslektaşım Vladimir Medinskiy (Rus müzakere heyeti başkanı) bugün daha detaylı bilgiler verecek. İkinci olumlu gelişme ise Ukrayna tarafı somut tekliflerini kağıda dökmeye başladı. Genel olarak bakınca çok umut veren şeyler söyleyemeyiz. Bazı adımlar uzun süre alacak.''

Müzakerelerde Kırım’ın pazarlık konusu olup olmadığını yanıtlayan Peskov, "Anayasamıza göre Rusya Federasyonu topraklarının kaderini kimseyle tartışamayız.'' dedi.

İSTANBUL'DAKİ GÖRÜŞMELER

Rusya ve Ukraynalı heyetler geçtiğimiz günlerde barış görüşmeleri için İstanbul'a geldi. İlk görüşme ise dün Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşti. Barış masasındaki görüşme 4 saat kadar sürdü, masadan umut veren kararlar çıktı. Rusya ilk kez, bazı konularda uzlaştıklarını açıkladı. Rus temsilci, Kiev ve Çernihiv'de kısmi ateşkes ilan edileceğini belirtti.Ukrayna heyeti ise Türkiye'nin içinde olduğu 8 ülkenin garantör olmasını istediklerini, ''NATO'ya girmeyeceklerini fakat AB'den de vazgeçmeyeceklerini'' belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...