Tgrt Haber
29 Mart 2022 10:02 - Güncelleme : 29 Mart 2022 10:11

Kremlin’den ikinci nükleer çıkış: Varlığımıza yönelik tehditte kullanırız

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın nükleer silahlara yalnızca ülkesinin "varlığına yönelik bir tehdit" olması durumunda başvuracağını açıkladı.

Kremlin’den ikinci nükleer çıkış: Varlığımıza yönelik tehditte kullanırız

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ikinci ayında devam ederken nükleer tartışmalara Rusya'dan bir açıklama geldi. Batı dünyası tarafından yaptırımlara uğrayan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, PBS televizyonuna yaptığı röportajda Rusya'nın nükleer silahı sadece 'ülkenin varoluşuna tehdit' olması durumunda kullanacağını söyledi.

Peskov daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'daki operasyonun herhangi bir sonucu, elbette nükleer silah kullanılması için bir sebep değil. Ülkemizde ancak devletin varlığına yönelik bir tehdit olduğu zaman nükleer silahları, ülkemizin varlığına yönelik tehdidi ortadan kaldırmak için kullanabileceğimizi ve fiilen kullanacağımızı çok net ifade eden bir güvenlik anlayışımız var."

BİDEN'IN SÖZLERİ ENDİŞE VERİCİ

NATO’yu suçlayan Peskov, Rusya'nın Ukrayna'da sivilleri, sivil yapıları hedef almadığını ifade etti. Peskov, Rusya'nın uluslararası ceza mahkemesinin yargı yetkisini kabul etmediğini belirterek "Biden'ın Putin'le ilgili sözleri oldukça endişe verici ve kişisel hakaretti" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...