Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 14:42 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 15:16

Kremlin’den tahıl koridorunun ilk seferine yorum: Çok olumlu 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken tahıl koridorunun ilk seferi Sierra Leone bayraklı yük gemisi Razoni yola çıktı. Kremlin ilk sevkiyatı “Çok olumlu” diye yorumladı.

Kremlin’den tahıl koridorunun ilk seferine yorum: Çok olumlu 
Tahıl koridoru,Ukrayna,Rusya

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ilk gemi yola çıktı. Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi 26 bin ton mısır taşıyor. Bugün yola çıkan gemi İstanbul'daki denetim sonrası Lübnan'a gidecek. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Pazartesi günü erken saatlerde Ukrayna'nın Odesa limanından ilk tahıl sevkiyatının ayrılmasını "çok olumlu" olarak yorumladı. 

TEST ETMEK İÇİN FIRSAT 

Peskov, “Gemilerin kalkışlarının düzenliliği ve sayıları hakkında konuşmayacağım. Ancak ilk geminin yola çıkması çok olumlu" ifadelerini kullandı. “İstanbul görüşmeleri sırasında üzerinde anlaşmaya varılan mekanizmaların etkinliğini test etmek için iyi bir fırsat” diyen Peskov, "Umarız anlaşmalar her yönden uygulanır ve mekanizma etkin bir şekilde çalışır" ifadelerini kullandı.  

İSTANBUL’A GELECEK 

26.000 tondan fazla mısır, salı öğleden sonra Lübnan'a gitmeden önce bir inceleme için İstanbul kıyılarında demirlenecek olan M/V Razoni'ye yüklendi. Milli Savunma Bakanı Akar, "Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek" dedi. Akar, geminin yarın 15:00 civarında İstanbul Boğazı açıklarında demirleyeceğini, bunun ardından da müşterek heyet tarafından kontrol edileceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres de Ukrayna'dan tahıl sevkiyatını memnuniyetle karşıladı. Guterres, "Umarım bu, küresel gıda güvenliği için çok ihtiyaç duyulan, Ukrayna limanlarından yapılacak birçok sevkiyatın ilki olur" dedi.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...