Tgrt Haber
14 Haziran 2021 10:57

Elon Musk tweeti sonrası kripto piyasası yeniden yükseldi

Kripto para piyasasında dalgalanma devam ediyor. Elon Musk attığı tweetler ve yaptığı açıklamalar ile kripto para piyasalarıyla oynamaya devam ediyor.

Elon Musk tweeti sonrası kripto piyasası yeniden yükseldi
Elon Musk,kripto para,bitcoin,tweet

Ünlü milyarder Elon Musk kripto para madenciliğinin büyük elektrik tüketimine neden olduğunu belirterek Bitcoin ile Tesla satışlarını durdurduğunu açıkladı. Bu açıklama sonrası yatırımcılar yaptığı açıklama ile Musk’a karşı boykot çağrısı yaptı. Açıklamanın ardından Bitcoin ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu kayıp haziran ayı başında toparlamaya kalksa da Elon Musk’ın kırık kalpli tweeti sonrası yeniden düşüş trendine girdi.

ATTIĞI TWEET İLE BU SEFER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Kripto paralar ile adeta oynayan Elon Musk, bu sefer yaptığı paylaşım ile Bitcoin piyasasını yükseltti. Elon Musk Twitter'da paylaşılan bir habere yanıt verdi ve Bitcoin’le ödeme kabul etmeyi durduran Tesla’nın tekrar Bitcoin kabul etme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Tesla’nın Bitcoin varlığının sadece yüzde 10’unu sattığını söyleyen Musk, Bitcoin madenciliğinin daha temiz enerji harcaması için bir çözüm bulunursa şirketin tekrar Bitcoin kabul edeceğini açıkladı.

38 BİN ADET BİTCOİN BULUNUYOR

Tesla’nın Bitcoin kabul ettiği mart ayında yaklaşık 42 bin Bitcoin’i bulunuyordu. Elon Musk’ın açıkaldığı orana göre Tesla, yaklaşık 4 bin 200 Bitcoin sattı. Yani şu anda şirketin 38 bin adet Bitcoin’i bulunduğu tahmin ediliyor.

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Açıklamaların ardından kripto para birimlerinde yükseliş yaşandı. 14 Nisan'da 64 bin 804 seviyesini gören Bitcoin, 38 bin 971 dolar seviyesine 24 saatte yüzde 11 artışla geldi. Dün 34 bin doların gerisinde olan Bitcoin dışında diğer para birimlerinde durum şöyle:
Ethereum: Son 24 saatte yüzde 5,7 artışla 2.482 dolar,
Tether: Son 24 saatte yüzde 0,2 artışla 1 dolar,
Binance Coin: Son 24 saatte yüzde 6.1 artışla 360,88 dolar,
Cardano: Son 24 saatte yüzde 4.9 artışla 1,54 dolar,
Dogecoin: Son 24 saatte yüzde 3,8 artışla 0,32 dolar,
XRP: Son 24 saatte yüzde 5,3 artışla 0,87 dolar,

Elon Musk tweeti sonrası kripto piyasası yeniden yükseldi

Elon Musk tweeti sonrası kripto piyasası yeniden yükseldi

Elon Musk tweeti sonrası kripto piyasası yeniden yükseldi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...