Tgrt Haber

Kritik bölge el değiştirdi! Ukrayna zorda 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
08 Haziran 2022 09:38 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 09:46
Kritik bölge el değiştirdi! Ukrayna zorda 
Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş devam ediyor. Ülkenin güneydoğu bölgesine yoğunlaşan Rusya’nın bölgeyi kontrolü altına aldığı iddia ediliyor. 

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı harekatında yeni gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev ve çevresinden çekilen Rus birlikleri hedefini Donbas olarak belirlemişti. Bölge haftalardır kanlı çarpışmalara sahne oluyor. Ukrayna topraklarını koruma mücadelesi verirken gelen bilgiler kritik bölgenin el değiştirdiği yönünde. Rusya güneydoğu Ukrayna'yı kontrol ettiği kaydedildi.  Toprak kazanımları sonrası Rus sınırları ile Kırım Yarımadası arasında bir karayolu bağlantısı oluşturulduğuna dikkat çekildi. 

Son gelişmeler Rus saldırıları sonrası geri çekilmek zorunda kalan Ukrayna için çemberin daraldığına işaret ediyor. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rus güçlerinin Luhansk eyaletinin neredeyse tamamını ele geçirdiğini duyurdu. Ukraynalı yetkililer ve askeri analistler ise Rusya'nın şu anda Donetsk eyaletinin yaklaşık yarısını işgal ettiğini söylüyor.

KİLİT KENTLER İÇİN MÜCADELE 

Rus güçlerinin hedeflerinin başında sanayi kentleri Severodonetsk ve Lysychansk geliyor. Eğer Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamını kontrolü altına almış olacak. Bu nedenle Ukrayna Batı'dan daha çok silah desteği talep ediyor. 

GIDA KRİZİ AÇIKLAMASI

Ukrayna'nın Karadeniz limanlarındaki Rus ablukası ise küresel gıda fiyatlarını olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlardaki Rus ablukasını kaldırmak ve küresel bir gıda krizini önlemek için 'maksimum çaba gösterdiği' ifade edilerek, 'BM ve ortaklarımızla birlikte Ukrayna tarım ürünlerinin ihracatı için insani bir koridor oluşturmaya çalışıyoruz' denildi.

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...